Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz ShiTmano #28 üzenetére

    Nem lehet az.
    Az AMD néhány generáció óta látszólag arra törekszik, hogy szinkronba hozza a CPU és GPU generációk számozását, merthogy az milyen baró. Most végre eljutottunk a 7000-es GPU és 7000-es CPU-ig. Majd ekkor rájöttek, hogy mégse olyan jó, ha ugyanaz a szám jelöli a GPU-t és a CPU-t (pl: Ryzen 5 7900, RX 7900), mert végülis talán lehet, hogy a vásárlókat ez majd mégiscsak megkavarja.

    Az Egész XT/XTX jelölés (a -/XT helyett) valószínűleg leginkább azt a célt szolgálja, hoyg a 7900XT/XTX GPU-kat ne lehessen összetéveszteni a 7900/X CPU-kkal.

    Ugyanebből a megfontolásból nem lehet 7950X3D a GPU, mert ez a név foglalt a 16 magos CPU számára.

    Simán 7950XTX persze még lehetne, csak ebből hiányzik a 3D jelölés, aminek azért talán van márkaértéke (különösen akkor, ha tényleges haszna a RayTracing teljesítményben lesz csak tettenérhető)

    Másrészről én az AMD helyében a '50-es számozást megtartanám a refresh számára. Bár vannak pletykák arról, hogy az RDNA3+ le lett fújva, de RDNA2 refreshről meg soha nem is volt szó előtte és mégis megtörtént.

    Az AMD elég nehéz helyzetbe hozta magát, amiből ha minden babért le akar aratni, akkor vagy olyan kretén elnevezésekkel fog tudni, mint a 7900XTX3D vagy 7950XTX3D
    vagy valami új formulával vágja ki magát a csávából.
    Pl: 7900RT, 7900RTX (amik a 7900XT és XTX 3D-vcache-sel szerelt változatai, az RT pedig a fent említett RayTracingre optimalizált változatot hivatott szimbolizálni)

    Ez az egész persze csak üres elmélkedés, mert Abu elmondása szerint az egész v-cache történet lekerült az útvonaltervről.

    [ Szerkesztve ]

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák