Új hozzászólás Aktív témák

  • KillHates

    nagyúr

    Na, szombaton akasztották a hóhért :W
    imike79 elhozta a 2022-es 17"-os Razer Blade Advanced gépét.
    Mint azt már tudjuk ebbe full-cover vapor chamber hűtés van és még a combos hardver sem szokott gondot okozni neki. A hibajelenség az volt, hogy a gépben a GPU már böngészés közben is bele-bele nyal a 80 fokba, terhelésre bőven 90 fok fölé szalad és inkább lekapcsoltuk a tesztet nem szerettük volna, ha megsül a méregdrága 3080Ti benne :Y Ez a "hiba" egyik napról a másikra jelentkezett, mert a gép folyamatosan volt az Afterburner OSD-n keresztül. A gép soha nem volt szétszedve, a gyári paszta volt rajta.
    Abban bíztam, hogy valami nagyobb szöszmösz levált a venti lapátokról és eltömítette a radiátort.
    Szétszerelés közben már egyre inkább rossz érzés kerített a hatalmába: a gép belül nagyon szép tiszta volt. Mivel a Razer ezen a konfigon még kerámiapasztát is használ ezért az újrapasztázásban bíztam, hátha a gyár (ami egyébként nem rossz fajta) paszta valahogy megmihálylott és az okozza a gondot. A hűtés levétele után láttam, hogy -igaz- eléggé "kiszilikonosodott" a gyári paszta, de igazából, nem itt lesz a gond.
    Kapott a GPU és a CPU is a graféntasakos-indiumos csodapasztából, de ez sem változtatott szignifikánsan a problémán; terheletlenül nyertünk 10 fokot, de terhelve hamar beleszaladt a GPU és a CPU is a 95 fokba.
    Ekkor került elő a hőkamera, mert már más nem jutott az eszembe és megdöbbenve igazolta a legroszabb sejtésem: a hőkamra elengedte a kondenzációs anyagot és megszűnt a keletkező hőt elosztani:

    A zöld négyzetek a jéghideg radiátorok és a kék nyílak a levegő áramlása. A fekete kerek foltok a ventilátorok. A 60 fokos hotspotot az IDLE GPU produkálja, a CPU csupán pár fokkal marad el tőle.
    Ez egy közelebbi kép:

    A márka mentségére szolgáljon, hogy ez az első Razer amivel ilyen problémára futottam rá!

    Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

Új hozzászólás Aktív témák