Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tikakukac

    titán

    válasz Lackooo84 #27255 üzenetére

    Telekomnál friss tapasztalat, hogy lazán újra is gyártanak egy SIM karit, ha elbénázták az átvevőt. Tehát futár ki kétszer, végre megértik mi a gond és a metódus az, hogy vissza oda, megsemmisítés, újragyártás, jó címmel küldés és aztán mindenki happy.

    Ez a héten történt. Egy szerencsétlen nevet nem tudtak átírni a rendszerben :B

    A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

  • FunPro

    senior tag

    válasz Lackooo84 #27255 üzenetére

    Teljesen friss sztori, még én sem tudom, mi lesz a vége. Így még soha nem jártunk, valamelyest hülyének is érzem magam a dolog miatt.

    Nemrég volt unokaöcsém szülinapja, elhatároztuk, hogy kap egy új telefont. 10 éves, nem kell neki erőmű, elég lesz a legolcsóbb olyan telefon, ami azért hosszútávon használható. Kinéztem neki egy xiaomit árukeresőn. 8 giga ram, 49.000 forint. Kell ennél több? Nem volt gyanúsan olcsó, mert több bolt is adta ilyen ár környékén. Na én, mint hülye fogyasztó beugrottam a csalinak, még az olcsóbbnál is olcsóbban akartam megúszni, kiválasztottam a legolcsóbb helyet. mobilife.hu.

    Utólag megnézve az oldal is egy humbug. Voltak intő jelek, de azért még nem szólalt meg a fejemben a vészharang. Van elérhetőség, ÁSZF kitöltve, cég feltüntetve, és mégiscsak árukeresőről szabadultam oda az oldalra. Cégjegyzékben megnéztem, létező cég. Árukeresőn az utolsó két vélemény pozitív, a bolt pontértéke nem tökéletes, de ennyi elég volt, hogy ne olvassam el a maradék 200 véleményt. Hogy én milyen hülye voltam!

    Az oldalon csak előreutalással lehet fizetni, nincs bankkártya. Igazából ilyennel is találkoztam normális oldalon, elutaltuk a pénzt (nővérem intézte a rendelést). Az oldalon oda volt írva kb. mikorra szállítják és hogy mekkora raktárkészlet van a telefonokból. Mint utólag kiderült, ez mind kamu!

    6-án, hétfőn lett megrendelve a telefon. Csütörtökön már kezdett gyanús lenni a dolog, hogy nincs mozgolódás az ügyben. Akkor kezdtem tüzetesebben utánaolvasni a cégnek. Árukeresőn egy csomó negatív vélemény, a cég lehet hogy létezik, de már kapott néhány megrovást. Még aznap írtunk a boltnak. Pénteken jött is a válasz, hogy elnézést kérnek, megcsúsztak a szállítással, blablabla, majd csak jövőhéten küldik a telefont. Miután aznap már tisztában voltam a cég mivoltával, rögtön vissza is írtam, szépen idézve az ÁSZF-ből, hogy akkor én most elállnék a vásárlástól, küldjék vissza a pénzünk.

    Erre semmit nem reagáltak. Kövi hét (azaz múlthét) kedden nővérem felhívta őket. Sok ember azt írta már ez is lehetetlen, de nekünk sikerült! :D
    Akkor hebegett-habogott neki a diszpécser valamit az elállásról. Arra a napra vége is a sztorinak. Csütörtökön jön az email, hogy akkor ők feladták a telefont. Még akkor visszaírtam, hogy az remek, de én amúgy 10-én elálltam a rendeléstől.
    Pénteken nővérem megint felhívta őket, azt mondta a diszpécser, hogy a kolléga "tegnap záráskor" vitte el a postára a csomagot. Aki amúgy nem tudjuk ki lehet, mert hivatalosan a cég egyszemélyes, mégis kapásból van egy diszpécserük és egy kolléga, aki viszi a csomagot...

    Pénteken jött a postától email, hogy csomagot adtak fel nekünk...pénteken. Előző nap zárás, mi? :U

    Most ott tartunk, hogy várjuk a postást, hogy mit küldtek. Unokaöcsémnek vettünk máshonnan telefont, igazából bármit is küldtek, arra már nem lenne szükségünk. De ezek után nem merjük azt megcsinálni, hogy nem vesszük át a csomit, mert akkor fixen nincs se pénz se semmi. Az is meglepő, hogy egyáltalán küldtek valamit! Azt már mondanom sem kell, hogy a telefonon fixen nem lesz garancia, mert a csomagot is magánszemélyként adta fel.

    Hatóságokhoz fordulni fölösleges, mert így még azt se mondhatom, hogy át lettem verve. Cégbíróság vagy hasonló szerv lehet foglalkozna vele, de ekkora összegért nincs kedvem hetekig-hónapokig-évekig balhézni. Ha használható telefon jön, legalább nem lett 100% bukó.

    Szóval nem olyan biztos, hogy fixen könnyebb elállni egy megrendeléstől telefonon. Látjátok, valahol nem is lehet elállni! :B

    U.I.:
    Írtam az árukeresőnek is, hogy a körmükre kéne nézni, de még azóta is az oldalon vannak. Amint lezajlott a kálvária, azért megírom nekik is így szépen az eseményláncot, és azt, hogy köszi a "bűnrészességet". Így még soha nem jártam, pedig már rendeltem egy pár extrém helyről.

    I'll try my best, and that's the best anyone can do.

Új hozzászólás Aktív témák