Új hozzászólás Aktív témák

  • Moleman

    addikt

    válasz gaborbol #43047 üzenetére

    Szia, üdv a klubban! :)

    Első olvasásra és a videók után az első gondolatom egy rezonátor volt, de az minden, csak nem halk. :D

    A gumilap a hanglukba valóban komolyan csökkenti a hangerőt, de csak a kiáramló hangot (ami többnyire mély), a test rezgései úgy is jóval hangosabbak, mint bármilyen elektromos gitáré. Ami kicsit segíthet, hogy a kisebb méretű akusztikusok (mint pl a negyedik videóban a lánynál) halkabbak.
    200 dollárért már tényleg jó belépő akusztikok vannak, 3-400-ért már igazán komoly gitárokat is lehet kapni (pl solid top, sokat dob a hangminőségen, de kicsit hangosabb is). Ha már lesznek kiszemelt darabok, nyugodtan linkeld be őket ide, hátha van velük személyes tapasztalatunk.

    Az elektromos vonal is teljesen jó, de a 150 dolláros gitárt én keveslem, a 250 dolláros erősítőt viszont sokallom, főleg ha csak fejhallgatóval használnád. :) Ha komolyan gondolod a próbálkozást, és nem fáj a kiadás, akkor nem ördögtől való egy 4-500 dolláros gitár, és hozzá egy kb 150-200 dolláros multieffekt (tele effekttel és erősítőmodellekkel), abba tudsz fejhallgatót dugni és teljes az élmény, de ha később vennél erősítőt, azzal is tudod használni.

    Halványan B terv, ha geekebb beállítottságúnak érzed magad, akkor elég egy USB audio interface (100 dollár körül), és a számítógépen futtathatsz valami effektprogramot, vannak ingyenesek is.

    A hangerő miatt én az elektromost javasolnám fejhallgatóval, arra biztosan nem ébred fel senki. Most én is olyan helyen lakom, hogy papírnak érződik a fal a szomszéd felé, akusztikus gitárt nem is nagyon merek elővenni, ahogy erősítőt sem, a szekrényben várják a szebb jövőt. :D

Új hozzászólás Aktív témák