Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz Sk8erPeter #772 üzenetére

    "Ha viszont nem a 45-50 fölötti korosztályról beszélünk"

    Az IE tabos egy 20-as évei végén járó csaj volt, ráadásul valamilyen középvezető. ;]

    "nem szabadna kiskereskedelmi forgalomban számítógép-alkatrészeket árulni, mert az "alapjúzer" nem képes összerakni a gépét, és még a végén megöli magát egy alaplappal."

    Na igen, ezen a téren is vannak durva dolgok, de általában nem olyanok mennek ilyen helyekre vásárolni, akik nem értenek hozzá, aki meg nem ért, vagy valamelyik hozzáértő ismerősével belerakatja, vagy felhív egy informatikust, hogy fejtörést okozott egy GeForce GTX 260-es belerakása egy 1GHz-es Celeron procis 128MB DDR-es, AGP foglalatos alaplapi VGA-a gépbe, mert nem megy rajta a COD4 és "úgy hallották egy informatikustól", hogy a játék teljesítménye a videókártyán múlik. ;]

    "Azért annál reményeim szerint jobb irányba halad a világ, mint hogy az életképtelen emberek igényeire kelljen felépíteni az ilyen hatalmas cégeket, mint a Google..."

    A Google mindig az egyszerűségre és a minimalista stílusra törekedett, mintsem a funkciókra. Ez alól kivétel a Gmail.

    "a mai fiatalok nagy többsége számítógépen nevelkedik, nagy valószínűséggel egyre komfortosabban fogják kezelni a számítógépeket"

    Attól, hogy valaki tud Windowst (újra)telepíteni, szoftvereket telepíteni (néhányan még a checkboxokat is ismerik, mint a toolbarok ellenszere :D ), ezen kívül MSN-ezni, chatelni meg iwiw-en lógni, esetleg WoW-ban és egyéb online játékokban toplistákra felkerülni még nem fog érteni a géphez, csak nem lesz informatikai analfabéta. Felnőtt korára elsajátítja az MS Word/Excel/PPT 3-as alapjait, aztán ennyi.

    De ezért jövedelmező az IT iparág, most képzeld el, ha egy vállalati rendszergazdának havonta egyszer kéne bemenni karbantartani (esetleg ezt is elintézhetné VNC-vel), mert a userek tudatosan használnák a gépüket, vagy leépítenék a supportosok 90%-át, mert csak a komolyabb problémákhoz hívnák őket, ráadásul a kürt kft is csődbe menne. ;]

    "Pont azoknak az agyát nem kéne felcseszni ilyenekkel, akiknek több érzéke van a számítógépekhez az egységsugarú usernél."

    Úgy vannak vele, hogy az 1.0-s user és a programozó között nincs köztes réteg, szóval ha kell ilyen funkció, akkor előtted a lehetőség, hogy írj addont (ha értesz hozzá), ha meg nem, akkor biztos nincs rá szükséged. Vagy ha van, akkor már a programozók írtak volna hozzá. Legalábbis így gondolkoznak a cégek.

    "Ráadásul amikről most beszélünk, olyannyira alapfunkciók, és megoldásuk olyannyira nem tűnik nehéznek még programozási szempontból sem (főleg egy Google-nél dolgozó alkalmazott számára!!), hogy továbbra is érthetetlennek tartom ezt a fajta "leszarom-úgyis--idióták-a-júzerek"-mentalitást."

    Nekem mondod? Sokat gondolkoztam rajta, hogy hülyék-e, de aztán arra jutottam, hogy akkor nem lett volna belőlük cégvezető. Mert egy cégvezető ugyan lehet hülye, de amíg eljut oda, hogy beleülhet abba a székbe, addig nagyon is kellenek különböző skill-ek.
    Tehát maradt az, hogy a statisztikai elemzők hülyék, a statisztikai elemzők csalnak, vagy a userek többsége tényleg ilyen (nekünk alapnak tűnő) funkciókat nem igényel, mi csak egy hangos "kisebbség" vagyunk, akik globálisan még 1%-ot is alig nyomunk a latba. :(

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák