Új hozzászólás Aktív témák

  • zgospel

    őstag

    válasz trialboj #1216 üzenetére

    Egyrészt a Youtubeos felvételeket alapul venni azért rossz, mert a Youtube agyontömörít mindent. 4K videókat is csak 15 Mbps bitrátával tol, miközben a GoPro ezeket 78-cal rögzíti. Full HD-ban meg méggyengébb. És akkor még ott van a Youtubeon belül a kodek kérdés is: az algoritmus feltöltés után megpróbálja kitalálni hogy ez a videó nagy nézettségű lesz-e vagy sem. Ezekre olyanokból következtet mint például a csatorna feliratkozóinak a száma, átlag korábbi nézettségek, vagy az első 1-2 napban beérkező megtekintések száma. Ha ez mind alacsony akkor nem nagyon foglalkozik vele és agyontömöríti az egészet. Ha előreláthatólag lesz egy párezres megtekintés akkor megadja neki a VP9-es kodeket amivel már tűrhető és nézhető képet kapsz. Ha a VP9-et nem kapja meg akkor szétesik a kép látványosan.

    Mint említettem a legmagasabb bitrate amit a 7 black tud az 78 Mbps ami 9,5 MB/s-t jelent. Hivatalosan egy Class 10-es memóriakártya legalább 10 MB/s-sel kell hogy tudjon folyamatosan írni, a gyakorlatban azonban ez nem mindegyik kártyára igaz. Viszont a Class 10 SDHC meg XC kártyáknál már nincs, ott már UHS-I, UHS-II, UHS-III besorolások vannak.
    Az UHS-I már 50 MB/s írást tud hivatalosan, ami 5x több mint amire szükséged lenne, ha meg U3-ast veszel akkor meg már ágyúval lősz verébre és 10000% hogy jó lesz. Lehetőleg jó márkát vegyél és eredetit, ne aliról rendeld a kópiát, és akkor nem lesz baj.

    Az akksi nem bír ki 2 órát. Inkább másfél körül, de ez függ a felvétel típusától, meg miket kapcsoltál be, pl stabi, protune, 4K vagy full hd, stb stb.

    https://www.flickr.com/photos/zpapa/

Új hozzászólás Aktív témák