Új hozzászólás Aktív témák

  • zgospel

    őstag

    válasz trialboj #1218 üzenetére

    Ez van, a Youtubera egy nap kitudja mennyi anyagot töltenek fel, a konvertálás meg erőforrás igényes, ami drága csak azért hogy megnézzenek valamit 30-szor. Az átlag felhasználó észre sem veszi a különbséget. Pláne hogy a felhasználók többsége már mobileszközön Youtubeozik, ott meg aztán eleve sokkal kevésbé szembetűnőek a hibák. Azonban ahogy gép elé ülök vagy kirakom TV-re akkor már minden látszik.

    De ha ezen vagy fent akadva, akkor annak mi értelme van hogy full frame milliós felszereléssel készült fotókat Instagramra töltenek fel ahol agyontömörítve kb 600x600-as felbontásban nézegetik az emberek hogy "úúúúdeszép" :D Mégis az Instagramnak van több száz milliós tábora nem pedig mondjuk a Flickr-nek.

    Az olcsó akciókamera és a GoPro között látni fogod a különbséget még a tömörített Youtube videóban is. Az olcsó kamerák eleve nem tudnak normális színeket rögzíteni, többségük még a white balancet sem bírja belőni, kell hozzájuk a vízálló ház hogy fel lehessen szerelni és hogy ütésállók legyenek, stb. Ha csak a tartalom érdekel és a képminőség nem akkor vegyél olyat, viszont ha számít hogy normálisan is nézzen már ki amit felvettél akkor GoPro.

    Ha a 7-nek tudsz néhány funkciója nélkül élni akkor vegyél használtan 5 vagy 6 Blacket, ezekben is van stabi csak nem olyan jó mint a 7-ben, olcsóbban kijössz, sokkal jobb mint egy akármilyen kínai másolat, és a képminőségük közt marginális a különbség. De ezt már neked kell eldönteni hogy mi az ami fontos és mi az ami nem.

    https://www.flickr.com/photos/zpapa/

Új hozzászólás Aktív témák