Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fred23

    nagyúr

    válasz python1 #181049 üzenetére

    Az erőnléti szint nálam akkor marad meg diéta alatt, ha mindig van elég ch bennem. Csak a 100 kilós formámtól kezdve az történt a mai 85 kilómig, hogy egy darabig még erősödni is tudtam diéta alatt, aztán pedig stagnálás, de ha éppen volt bennem elég ch, nem csökkent az erő. Most a 90 kilós erőszintemtől hajszállal vagyok elmaradva, de ha betolnék egy nagy adag ch-t, simán lehet, hogy pont ott lennék. Ezért nem mindegy, hogy napi 160, 180, vagy 200 g ch-t tolok be.
    Kardió esetén meg aztán ez fokozottabban igaz. Amiket itt korábban írtál, és fura volt többeknek, olyanokat én is csináltam párszor: 90 kiló fölött is sokat kocogtam, és ilyen tömeg mellett 1 óra futástól tényleg lemegy kábé 1000 kcal. A tempóval be lehet állítani hosszabb futásoknál, hogy zsírból vagy glikogénból menjen -e több le. Mindig mindkettő fogy, de lassú tempón a zsír dominál, gyorsabbon meg a glikogén. Arra kell figyelni, hogy a glikogén ne fogyjon el, akár még úgy is, hogy 15-20 percenként eszik az ember 1-2 cukorkát, illetve a többség esetén sajnos az is hátrány, hogy úgy 50 percig a glikogén ég jobban mindenképpen. Nézhetjük persze úgy is, hogy nem nagy baj az se, ha 1 óra futás után zsír-kcal-ból vesztünk mondjuk 450-et, és ch-kcal-ból 550-et, mert legalább akkor ehetünk ch-t szabadabban. Mégis, legjobban az érné meg, ha a zsírégetés dominálna, ehhez viszont már nagyon hosszú futás kellene; abból meg szerintem maximum heti 1 lehet, ha számít az izommegtartás, illetve regeneráció. De heti 1x lehet futni szerintem biztonsággal egy hosszút, olyan másfél-két órásat. Többet én biztosan nem futnék.

    Woodslave & aelod: 14 éves korom óta ingázik a súlyom: meghízok és lefogyok szinte folyamatosan. A tapasztalataim alapján nekem az átmeneti böjtölés a leghatásosabb, pedig kipróbáltam már minimum tucatnyi diétát; 42 vagyok, 43 leszek novemberben.
    Még régen olvastam valami olyat, hogy törekedni kell az alacsony inzulinszintre fogyásnál, mert a glükagon akkor lép működésbe, mikor az inzulinszint beesik a normális alá. Eztán kezd el több növekedési hormon is termelődni (x óra éhezés után).

    [ Szerkesztve ]

  • HussarF

    addikt

    válasz python1 #181049 üzenetére

    Végülis, ha 10 évente egy fél évig tart a nagy lelkesedés, annyit ki lehet bírni ilyen intenzitással ;]

Új hozzászólás Aktív témák