Új hozzászólás Aktív témák

  • vadkörte

    addikt

    válasz bigrock #9609 üzenetére

    Köszönöm a válaszokat. Szerintem meggyőztetek, hogy nem kell erőltetni a "kendácsolást". Akkor egy POE mentes NVR lesz előbb utóbb.
    A távelérés nem létkérdés, valaki mindig van otthon, de éjszaka azért nem üldögélünk az udvaron figyelve, hogy ki mászkál arrafelé. A jó képminőség ellenben nem hátrány. AHD kamerát már üzemeltem be párat és azok tapasztalatain okulva döntöttem az IP mellett. Pl. szabadabban lehet bővíteni.

    (#9610) markussandor:
    Saját router kérdése. Szeretném elszeparálni a "fő" hálózattól a megfigyelőrendszert. A jelenlegi router egy 10/100-as ASUS már így is eléggé le van terhelve, a switch-e tele van vezetékes eszközzel, (PC, NAS, mediaplayer, tartalék) ha erre még ráteszek egy 8 portos switch-et is, lehal szerencsétlen.
    Ezt tervezem kiváltani egy gigás router-rel, a felszabaduló 10/100-as ASUS-ra két 4 portos switch-t tennék, erre mennének a kamerák. Csak a kamerák. A routertől kapnák az IP-t a kamerák is és az NVR is.
    A két hálózatot meg összehozom valahogy.

    (#9612) Janos250:
    Köszönöm a tippet. HDD-re egyelőre van egy 1TB-os 2,5"-os Seagate Surveliance edition a NAS-ban, vagy kap egy 3,5"- WD Purple-t.

    (#9660) thn:
    Ha nincs szakértelem, de "szereld magad" kell, akkor AHD, ha van, akkor IP. AHD rendszer 720p és 1080p-ben elég olcsón elérhető itthon is.
    Egy AHD rendszer szerelése megáll annyiban, hogy felszerelsz 1-1 kötődobozt a kiszemelt kamerahelyek közvetlen közelébe - ~10-15cm - felszereled a kamerákat úgy, hogy a megfigyelni tervezett területre rálássanak. A vezetékpárt - 12V táp és videojel egyben, a 12V DC, a video sárga RCA csatlakozós - behúzod a beltériig (DVR) - én falon kívül bergmann csőben húztam el, 2-3m-enként bilinccsel a falba rögzítve - csatlakoztatod a DVR-hez, itt már a videocsatlakozó bajonettes és a tápegységhez. Ezeket áram alá helyezed és belakod a rendszert. Kiszeszed a táblát és röviden kb. ennyi. Némi affinitás azért nem hátrány...

    Az IP szerelése sem sokkal bonyolultabb, csak más. Bár tény, hogy "laikus"ként nem állnék neki.
    Ja és nem, nem vagyok én sem szakértő. :)

    [ Szerkesztve ]

    Üdv. V. Körte

Új hozzászólás Aktív témák