Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hevepapa

    senior tag

    válasz jézusom #26437 üzenetére

    Az elég kellemetlen szitu amikor az elvárások nagyobbak mint a rászánható anyagiak. Elég nehéz lehet elmagyarázni a megrendelőnek, hogy ha az egyik helyen megfelelnek az olcsó kínai noname kamerák az aliexpressről, akkor neki az elvárásai miatt miért kell 3x-os árban egy normális kamera + NVR.

  • gozso

    senior tag

    válasz jézusom #26437 üzenetére

    Bírom ezt amikor a tulaj megmondja mit kell tudnia a rendszernek és ennyi pénze van rá... Gondolom ő mondja meg a munkadíjat is.

    100k áfával. munkadíj: köszönöm... volt ilyenem ;]

    fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz jézusom #26437 üzenetére

    Miért kéne neki képesnek lenni helyben dekódolni egyszerre több 4k steam-et? :Y
    Van egyáltalán olyan, megfizethető, consumer NVR, ami képes rá? Van egyáltalán olyan, amin van 4db HDMI kimenet, hogy ki tudd használni ezt a képességet, ha tudja a SoC?
    Bocs, de ez úgy hangzik, mint ha gőzöd se lenne róla, hogy mit csinál egy NVR.

    Az encoder a kamerákban van, és küld egy nagy, illetve kis felbontású stream-et is.
    A rögzítő csak fogadja a stream-eket, 1:1 kiírja lemezre a nagyot, és opcionálisan dekódolja a kicsiket (ez utóbbira sincs feltétlen szükség, ha nem kell élőben monitorra tenni őket, mert nincs aki nézze is).

    A kis SD stream-ekből simán megbírkózik 4-8-al egy akármilyen integrált GPU is az utóbbi ~5 évből (csak annyinak kell passzolni, hogy ha a kamera már H265, akkor a GPU dedikált videó dekódere is ismerje a H265-öt, amúgy egy 10 éves GPU is elbír 4-8 H264-et, ha alacsony a felbontás, pl. 480p vagy 576p, és a bitráta is, de a secondary stream szarrábutítható a kamera encoder beállításoknál és nincs is értelme nagy felbontásnak, ha egy 2k monitorra van kimozaikolva 4-8 darab ilyen kis stream...). A kis stream-en még az fps is felezhető/negyedelhető a nagyéhoz képest, és máris csökken a dekódolás felé az igény (vagy vállalható, hogy annyi kerül ki a monitorra szaggatva, amit bír a dekóder).
    Sőt, meg merem kockáztatni, hogy 4-8 kis (secondary) stream-el a kis x86 CPU magok is albírnak szoftveres dekódolással.

    De konkrétan itt szerintem még 1 szál monitor se kell helybe (max egy nagyon gagyi leselejtezett/pixelhibás/foltos/stb, ha karbantartás kell, tehát pl. Linux parancssorba pötyögés, mert nincs net/ssh távolról), mert nincs portás, aki nézze élőben. Ha lakna, vagy 24/7 dolgozna ott valaki, aki tud bámulni 4 nagy monitort nagy felbontású stream-ből, akkor telepített kamera sem kéne. Kisétálna az arc egy okostelefonnal és zseblámpával, mikor zajt hall, és kész.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák