Új hozzászólás Aktív témák

  • kozsy18

    tag

    Elkeszult a rogtonzott kenyer a rendelkezesre allo eszkozokkel, alapanyagokkal:

    400g Barilla tipo 00
    100g 5stagioni tipo 00
    100g TK Nagyi
    400g viz
    18 só
    140g feher kovasz (nehany napos)
    45g rozskovasz (kb 2 hetes)


    Lisztet, vizet osszekevergettem, allni hagytam 30 percet, majd jott a tobbi osszetevo, picit dagasztottam.
    3x hajtottam 45 percenkent, buciba formáztam majd kelesztettem a hifin :DD , vegul a hutoben, kosarban es zacskoban altattam.
    A sutes, mivel a motyom meg nem erkezett meg, igy zajlott:
    260 elomelegites, alul talban viz, fent egy ures tepsi, kozepen egy masikon a kenyer, 20 perc.
    Viz es felso tepsi ki, 25 perc, es lekapcsolva, nyitott ajtonal 20 perc, pulton kb 30 pihi.

    Az az erzesem, hogy a vizet meg lehetne picit novelni, kovaszt erositeni, de kivancsi vagyok, ti mit lattok benne, hol/min varialjak? :R

    Amt nem tettem: huto utan bemetszes es egybol suto. Erdemes varni annyit, hogy szobahomersekletre melegedjen a buci?
    A bemetszest talan lehetne még eroszakosabb?

    [ Szerkesztve ]

    "Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."

Új hozzászólás Aktív témák