-
IT café
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kozsy18
tag
Elkeszult a rogtonzott kenyer a rendelkezesre allo eszkozokkel, alapanyagokkal:
400g Barilla tipo 00
100g 5stagioni tipo 00
100g TK Nagyi
400g viz
18 só
140g feher kovasz (nehany napos)
45g rozskovasz (kb 2 hetes)Lisztet, vizet osszekevergettem, allni hagytam 30 percet, majd jott a tobbi osszetevo, picit dagasztottam.
3x hajtottam 45 percenkent, buciba formáztam majd kelesztettem a hifin , vegul a hutoben, kosarban es zacskoban altattam.
A sutes, mivel a motyom meg nem erkezett meg, igy zajlott:
260 elomelegites, alul talban viz, fent egy ures tepsi, kozepen egy masikon a kenyer, 20 perc.
Viz es felso tepsi ki, 25 perc, es lekapcsolva, nyitott ajtonal 20 perc, pulton kb 30 pihi.Az az erzesem, hogy a vizet meg lehetne picit novelni, kovaszt erositeni, de kivancsi vagyok, ti mit lattok benne, hol/min varialjak?
Amt nem tettem: huto utan bemetszes es egybol suto. Erdemes varni annyit, hogy szobahomersekletre melegedjen a buci?
A bemetszest talan lehetne még eroszakosabb?[ Szerkesztve ]
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen