Új hozzászólás Aktív témák

  • Aethel

    aktív tag

    válasz sz.zs. #469 üzenetére

    Köszi a tippet, közben ma megvolt az első próbálkozás. 7 órát éledtek, majd 8 perc kellett a sütőben, 300 fokra sikerült felfűteni de csak sima tepsim volt, sütőpapírral. 10 perc sok volt, kiszáradt, 5-6 perc meg túl kevés, kissé "ázott" volt, (talán a sok feltét? )
    Valahogy nem sikerült elég jól kiformázni, lehet a technikámmal van baj de csak úgy tudtam szép vékonyra kihúzni ha olivaolajjal kicsit megkentem a kezem és azzal már hagyta magát, nem lyukadt ki nyújtás közben. Így viszont a szélét sem sikerült szépen megvastagítanom. Első próbálkozásra 6 pizza lett belőle, a család elpusztította amint jöttek a sütőből :D szóval viszonylag sikeresnek próbának mondanám. Gondolom szorosan összefügg a tészta összetétel aránya és alapanyag minősége a nyújthatósággal. Vasárnap lesz a következő kör, nekiugrom egy kicsit más recepttel.
    Fotó
    Feleségem külön kérése volt az extra adag gomba :D

Új hozzászólás Aktív témák