Új hozzászólás Aktív témák

  • verti1

    tag

    válasz verti1 #749 üzenetére

    Ígértem, hogy írok a biga-ról. Első ilyen próbálkozás volt, de nekem nagyon bejött. Ezután ha tehetem akkor csak így fogom csinálni a tésztát. Valami elképesztő illata van amikor kinyitod a dobozt két nap hűtőzés után és ugyan ezt érzed amikor sül. Az íze pedig isteni. 100% 48 órás biga volt 70% hidróval. Csak kis adagot, 3 bucira valót csináltam kísérleti jelleggel. Kézzel kezdtem dagasztani, de egy szenvedés volt persze. Elővettem a sima kézi robotgépet ês a dagasztó fejjel egy kettőre össze is állt a tészta. Ezzel az adaggal még elbírt, de határon volt szegénykém. Kell egy rendes dagasztó gép, de akkor gyerek játék az egész még a poolish-hoz képest is. Eszméletlen erős, de ugyan akkor lágy lett a tészta, nagyon könnyen lehet nyújtani. Próbálja ki mindenki aki még nem tette idáig.

Új hozzászólás Aktív témák