- Synology NAS
- Hálózati / IP kamera
- Router gondok
- SamKnows és NMHH internet sebességmérés
- Mesterséges intelligencia topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Középpontba kerültek a hibrid autók, alig fogyaszt a BYD újdonsága
- Milyen routert?
-
IT café
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bl4ze
veterán
válasz IntelKiller7 #932 üzenetére
Welcome to the club
A fotó alapján kicsit még sűlhetett volna.... sok finom pizzát vele.:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
válasz IntelKiller7 #940 üzenetére
Szuper.
További jó sütögetést, sok finom pizzát kívánok !.:. bl4ze .:.
-
M3aN
senior tag
válasz IntelKiller7 #991 üzenetére
Olasz főnökömnek van hasonló, 1 kamrás sütője (igaz az 400°C felett is tud) és igen jókat sütöttünk benne legutóbb. Ne írjuk le az összes ilyen terméket szerintem, csak mert vannak silány minőségűek is a piacon.
Természetesen nápolyi pizzáról beszélek, nem a vastagtésztás borzalomról -
M3aN
senior tag
válasz IntelKiller7 #1182 üzenetére
Szerintem túl fog kelni. Én így csinálnám:
2. nap délután poolish bekever, kint hagyni szobahőn 2-3 órát majd hűtő.
3. nap 9-kor tészta begyúr, 15+30 perc pihi, buci és délben sütheted.Amikor hirtelen jut eszembe, hogy kellene kenyér, akkor 24 órás hűtős kelesztés helyett 3-4 órás 22°C szobahőn kelesztéssel ugyanazt érem el.
[ Szerkesztve ]
-
vinacarlos
tag
válasz IntelKiller7 #1182 üzenetére
Nem feltétlenül sok idő ez, de liszt függő.
Nekem az vált be, hogy az utolsó éjszakát külön bucizva pihen a tészta és sütés előtt csak felmelegedni veszem ki. -
bl4ze
veterán
válasz IntelKiller7 #1192 üzenetére
Auchan 5Stagioni jó liszt :
metro-ban is van 1-2 féle jó.
.:. bl4ze .:.
-
M3aN
senior tag
válasz IntelKiller7 #1192 üzenetére
Vito jó, de hidd el: úgyis magadnak kell kitapasztalni. Követem egy ideje, és érdekességként tényleg nézz meg tőle pár videót, észre fogod venni, hogy sosem csinálja ugyanúgy, sőt még a recept sem mindig ugyanaz. Öt videóban öt különböző módon csinálja.
Függ a liszttől is alapvetően és a hidratációtól természetesen.
Nálam pl. a Caputo és a Metro Chef ugyanúgy működik, de a Barilla 00 kevesebb vizet igényel, ugyanazon hidróval más a konzisztenciája és nehezebb vele dolgozni. -
bl4ze
veterán
válasz IntelKiller7 #1196 üzenetére
Teljesen jó liszt ez, ha nem extrém 72-96 órás tésztákra "mennél" vele.
Bátran vedd meg.Emprise : mekkora buciból készült? a képen igen picinek tűnik, mekkora pizza ez ?
.:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
válasz IntelKiller7 #1203 üzenetére
Én is sütöttem ma, egy 64% hidrós direkt tészta, 10 órás lett a mai : dagasztás után 3 óra letakarva, 4 óra egyben kelt dobozban, sütés előtt 3 órával bucizás, pihenés. Minden szobahőmérsékleten, nem volt hűtőben. W260 liszt, gyártó 5-8 órára ajánlja , legutóbb 16 órásan is parádés volt. Most sem volt rá panasz
.:. bl4ze .:.
-
IntelKiller7
veterán
válasz IntelKiller7 #1203 üzenetére
Hagytunk estere is 4db-ot, de mar banom.
ugy kezdodott, hogy a deli sutes utan vettuk eszre, hogy az estere szant tesztak, valahogy osszecsusztak.
Az utolso elotti kiszakadt odasult a kore a negyede. A kabatom ujja meg kiegett.
fck.[ Szerkesztve ]
Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
Aidan85
aktív tag
válasz IntelKiller7 #1264 üzenetére
-
Aidan85
aktív tag
válasz IntelKiller7 #1284 üzenetére
legközelebb megpróbálom fehér rummal, ha nem felejtem el, annak kevésbé édeskés az íze, vagy pálinkával, mint a mama egyszer a kókusz kockát
-
Chal
addikt
válasz IntelKiller7 #1355 üzenetére
Én már ráuntam ezekre, budafokit kell venni a dagasztás előtti pár napban ahogy útba esik valami bolt, és az 100-ból 100-szor működni fog De ez is csak az én hülyeségem, vélhetően sokkal többet kibír (nem kell pár napos teljesen friss), de így még nem volt baj soha.
-
cSuwwi
aktív tag
válasz IntelKiller7 #1358 üzenetére
Nálam budafoki van a fagyóban, ha tudom hogy sütni fogok és jót is akarok akkor ezzel számolok.
Van lidlből porélesztőm, ha van idő keleszteni mert másnapra kell, akkor abból tolok minimált (1 gramm) és 12 óra alatt felhúzza, ha "pizza kell azonnal" állapot áll fenn, akkor 4 gramm és 1 óra múlva sütéskész (nem az igazi, de fogyasztható).
Ha kísérletezgetni van időm, akkor meg a 2 éves 50-50%-os kovászt tolom bele a 1.5 napos átfutási idővel mire süthető lesz, akkor is finom lesz.
Vannak opciók és minden esetben valami új lesz belőle -
bl4ze
veterán
válasz IntelKiller7 #1358 üzenetére
Én 99%-ban por élesztőt használok, ez bevált : mindig jó.
Bontás után csipesszel lezárom és megy a hűtőbe, nem fagyasztóba. Egyszer sem hagyott
még "cserben".:. bl4ze .:.
-
M3aN
senior tag
válasz IntelKiller7 #1363 üzenetére
Én is rendeltem, 4db-ot. Úgyis elfogy aztán így darabra vetítve nem vészes a posta.
Nem hogy itthon, de én múltkor Olaszországban sem találtam 😂 -
M3aN
senior tag
válasz IntelKiller7 #1386 üzenetére
Faszénnel próbáltad már esetleg? Én ezzel a gondolattal játszok, hogy vajon megadja-e az alaphőt és csak 1-1 fát kap sütés előtt a lánghoz.
-
xavix13
senior tag
válasz IntelKiller7 #1415 üzenetére
Igen hűtőzöm egy ideig, majd sütés előtt veszem ki sztem egy órával, kettővel, de tetőtéri lakás elég meleg van fenn, szerintem elég lesz az egy óra.
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
BITBOYS
addikt
válasz IntelKiller7 #1431 üzenetére
Az ékezet hiánya..
Az ellenség? Ő is kötelességtudó volt, akár te. Vajon mi volt a neve? Honnét jött? Valóban gonoszság ült a szívében? Miféle hazugságok sodorták ily távol az otthonától? Maradt volna inkább odahaza...,békében. A háború mindnyájunkkal végez.
-
vinacarlos
tag
válasz IntelKiller7 #1431 üzenetére
Sikerült lesütni a 40 főnek? 16-os kodával nyomod, ha jól emlékszem. Nem csináltam meg ennyit egyszerre, mik voltak a tapasztalataid?
-
csƵ
őstag
válasz IntelKiller7 #1464 üzenetére
Igen, de szerintem nem ad hozzá semmilyen pluszt.
-
tepenzed
őstag
válasz IntelKiller7 #1529 üzenetére
Szia!
Fagyasztóba meddig tartható? Nem döglik be hamar? -
bbuffy
senior tag
válasz IntelKiller7 #1664 üzenetére
Pedig bírja. Sok éve tolom úgy és meg sem rezzen.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
xavix13
senior tag
válasz IntelKiller7 #1678 üzenetére
Effeovens N3
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
Jamby18
senior tag
válasz IntelKiller7 #1690 üzenetére
Szia! Méretre igen, az első "csak" eloxàlt. A màsodikra azt írja keményen eloxàlt ami kopàsàlóbb, korrózióàllóbb stb. stb.
[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
válasz IntelKiller7 #1696 üzenetére
Én csak pizzát akarok sütni, és a 30 cm körüli átmérő elég.
Többire ott a rendes grill...Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
WiZARD
addikt
válasz IntelKiller7 #1710 üzenetére
Mennyit kéne? Vagy hogy van esélyem ma ebédet csinálni belőle? Menjek a sarki pizzázóba?
(A türelem nem az erényem)[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
WiZARD
addikt
válasz IntelKiller7 #1712 üzenetére
9kor már megcsináltam, így 1.5 órája pihen.
Pizzappban 3 órát adtam meg, ilyen arányokkal csináltam.Bucizzam a 3 óra után, és maradjon vacsora? A bucikat a hűtőbe tegyem, ugye?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
WiZARD
addikt
válasz IntelKiller7 #1714 üzenetére
Ok, köszi.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
WiZARD
addikt
válasz IntelKiller7 #1718 üzenetére
1 buci megmaradt, mert végül azt már nem sütöttem meg. Itt van fotó róla, eléggé lelapultak és szétfolytak.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
bugizozi
őstag
válasz IntelKiller7 #1721 üzenetére
Mennyivel előtte érdemes újrabucizni, ha így szétterül vagy túlkel?
Köszi!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
bugizozi
őstag
válasz IntelKiller7 #1723 üzenetére
Köszi!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
Madoc
veterán
válasz IntelKiller7 #1746 üzenetére
Ezt miért nekem írod? Nekem van forgató, vető külön. A kérdezőnek kellett volna ezt a lényegtelen apróságot leírni
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
vinacarlos
tag
válasz IntelKiller7 #1757 üzenetére
Melyik kővel küldik vajon?
-
csƵ
őstag
válasz IntelKiller7 #1757 üzenetére
Jaj, istenem. Az asszony megöl.
Hogy lehet 2 kupont is megadni? Nekem 440 jön ki a Summer10 után.
[ Szerkesztve ]
-
BB9360
aktív tag
válasz IntelKiller7 #1764 üzenetére
Köszi az igazán gyors választ!
Hát igen, nem sütünk minden héten pizzát, sőt!
Nem a Karuhoz hasonlítanám, bár az lenne az almát almával, hanem inkább a használhatóság és ár kérdéssel: ha két-három havonta van használva, akkor vajon megéri-e a 4-szeres árat (+ a lapátok)... Igen, ezt nekem kell eldönteni! Tény, hogy az is visszatartó erő, hogy 45-60 percig megy maxon a sütő (nyáron külön öröm), utána 5-7 perc 1 pizza, szóval, mire 6 db elkészül, majd egy óra (összesen 2 + az előkészületek majd 24 órája ).Szóval egyelőre megvan a normális sütő, csak nem pizzára van optimalizálva, és a hellyel állunk hadilábon, főleg, ha kint kellene elhelyezni...
-
Madoc
veterán
válasz IntelKiller7 #1766 üzenetére
cozze-val ugyanígy csinálom. 15-20 perc és 420 a kő közepe. 10-12 ember ugyanennyi pizza 1,5 óra alatt le szokott menni sörözgetve kényelmesen.
[ Szerkesztve ]
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
tomisanzero
tag
válasz IntelKiller7 #1780 üzenetére
Akkor megsporoltam egy "felesleges" lépcsőt
-
csƵ
őstag
válasz IntelKiller7 #1787 üzenetére
Én nem akartam szétkúrni a villanysütőmet, hogy 300°C-t csinálok benne meg félóráig előmelegítem meg ilyenek.
Biztos van jobb, nyilván. De kocapizzásként havi pár pizzára full értelmetlen nekem ennyit kiadni, mert ezzel a Cozze-val is nagyon jó pizzákat lehet sütni. -
BB9360
aktív tag
válasz IntelKiller7 #1787 üzenetére
Valószínűleg igazad van, de a lényeg a 3 havonta 5-6 pizza. Mert - gondolom - legtöbbünk nem napi 5-6 pizzára keres eszközt. Ráadásul ott van még a tészta, a formázás, a feltétezés kérdése, amik még szintén befolyásolják a végeredményt.
Szóval biztosan jobb a glowen általánosságban, de vajon az egyén számára és az ő szintjén kijön-e valaha ez a különbség? Persze ha pénz és egyebek nem számítanak, akkor miért ne, de akkor mehetünk az általad említett Gozney irányába is...Írom ezeket úgy, hogy egyelőre nincs helyem, ahol tarthatnám, pizza fogyasztásunk nem éri el a havi 1 db-ot, amikor sütök, akkor a sütőben készítem, és sokszor jobban ízlik a tésztája, mint a jobb pizzériákban kaphatónak, mégis azon gondolkodom, hogy cozze vagy glowen...
-
Madoc
veterán
válasz IntelKiller7 #1815 üzenetére
Matusz vad árul fior di latte-t mindig. Onnan szoktam rendelni,igaz az kilós kiszerelés de jó áron van.
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
Madoc
veterán
válasz IntelKiller7 #1817 üzenetére
Kecskeméti metroba pl még sose láttam. Hűlt helye volt mindig.
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
BB9360
aktív tag
válasz IntelKiller7 #1696 üzenetére
Szia!
Próbálok csatlakozni ehhez a csoporthoz (mint AB BA, csak nem ezek a betűk...).
Megtennéd, hogy elfogadod? Köszönöm! -
BB9360
aktív tag
válasz IntelKiller7 #1822 üzenetére
Köszönöm, nem vagyok híve ezeknek, csak nélkülük pár dolog nehézkesebb, de velük is...
-
tomisanzero
tag
válasz IntelKiller7 #1829 üzenetére
Szia. Milyen élesztővel?
-
tomisanzero
tag
válasz IntelKiller7 #1831 üzenetére
Azt meg tudnád mondani, hogy a száraz élesztő és a friss élesztő között milyen arányban lehet váltani adagolást tekintve, mondjuk ha pl a Vito receptjeit nézem, ő szárazat használ és nekem ilyen friss van otthon?
-
tomisanzero
tag
válasz IntelKiller7 #1833 üzenetére
Akkor biztos elsiklottam a videó fölött, megkeresem azt, köszi.
-
tomisanzero
tag
válasz IntelKiller7 #1835 üzenetére
Köszi, meló után megnézem és hétvégén fel is avatom a cozze-t, ha minden jól megy. Nálunk, két főre max 5-6 buci kell, az ötven az már szép mennyiség
-
cSuwwi
aktív tag
válasz IntelKiller7 #1831 üzenetére
Én nemrég 2021.03-as lejáratú fagyasztóban tartott budafokival sütöttem, teljesen jól működött kiolvasztás után. Érdemes tartani a fagyóban párat mert tényleg sokáig életképes marad.
-
Madoc
veterán
válasz IntelKiller7 #1829 üzenetére
Na f*sza
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI AVATA Pro-View Combo (DJI goggles 2) +Fly more Combo FMC +Motion Controller +RC2 +koffer
- IGAZI RITKASÁG: Számozott, limitált kiadású Assassin's Creed Valhalla Orlog Deluxe Edition
- Eladó Nitro Venture TLS Snowboard Bakancs 46-os
- AKCIÓ! Egészségmegőrzés, szépségápolás - BOLTI ÁR FELÉÉRT!
- Bicikli matrica szinte minden fajta biciklire! PH tagoknak 30% kedvezmény!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen