- A tüntetések ellenére is bővítheti német gyárát a Tesla
- Hálózati / IP kamera
- A ChatGPT-re mennek a Reddit tartalmai
- Már nem hisz a nagy európai EV-forradalomban a Ford
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Opera böngésző
- Milyen routert?
- Programozásról_szubjektíven
- A streamingszolgáltatások összecsomagolása lehet a következő divat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kozsy18
tag
válasz soldier2 #138 üzenetére
A sütés első felében kialakuló, még képlékenyen deformálható bőrt a tészta belsejében felszabaduló gázok terhelik. A bőrben kialakuló feszültség ha közelítjük a ellipszoid tészta alakját mondjuk egy virslivel és feltételezzük, hogy a belső nyomás a bőrt minden pontjában egységesen terheli, akkor tangenciális és meridián irányban eltérő feszültségek ébrednek. (St=2*Sm). Amennyiben két ilyen, teljesen egyforma tésztán bemetszést ejtünk hossz- és keresztirányban, akkor a hosszirányú nagyobb mértékben fog megnyílni.
Azért is gondolom, ez jelentős lehet a kovász alapú kenyereknél, mert általában nagyobb hidratációjú tésztából, több gázpotenciállal rendelkeznek.Mellette van egy olyan érzésem, a hajtogatások során kialakult szerkezet ezt valami módon befolyásolja (tészta anizotrópia ), így az jellemzőhöz viszonyítva más irányokba eltérő rugalmasságot mutat.
bl4ze:
Én KitchenCraft alu lapátot, fa nyéllel használok.krizmo_:
Szenzációsan néz ki, a szélét meg különösen irigylem . Hasonló előkészítést alkalmaztál, mint a kenyereknél?"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
yazoo1
tag
válasz soldier2 #192 üzenetére
Hogy nem zsizsikesedik meg nektek?
Nekem már mindenben kikeltek a molyok is,de leginkább a bio búza és tonkoly lisztből...
Ha pár hónapig nem használomvel a lisztet,oda lesz...
A nagyszüleimnek nagy zsákban voltak,de semmi bajuk nem volt- így emlékszem...én is mindig szitálom sütés előtt.. -
Sic.Transit
csendes tag
válasz soldier2 #220 üzenetére
Már nem emlékszem, hol, de valami amerikai fórumon jött szembe egy videó, ahol a csávó a különböző olajak öntöttvasra gyakorolt hatását demózta. annak asszem az lett a vége, hogy lenolajjal égeti ki a cuccait.
Majd belinkelem, ha megtalálom.
Szerk: Ezt volt az: https://www.youtube.com/watch?v=PDTCgxvmShc&t=363s
Ez pedig a mögöttes kémia: http://sherylcanter.com/wordpress/2010/01/a-science-based-technique-for-seasoning-cast-iron/
[ Szerkesztve ]
-
bbuffy
senior tag
válasz soldier2 #247 üzenetére
Nem hetente sütök, két naponta. És nagyon jól érzi magát ott. Hűtőben is lehet meg kint is ha nincs 22 foknál több. Van egy a hűtőben is, illetve fogok kiszárítani is két adagot, és elrakom.
[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
bbuffy
senior tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- BestBuy ruhás topik
- antikomcsi: Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Metal topik
- Parfüm topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Külpolitika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen