-
IT café
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fradi81
veterán
Hello
Tudja valaki egy átlagos kenyérsütő gép hány fokon süt?moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
Hali
-Itt milyen lisztben formáz pizzát a mester?
-Sütőben legfelülre érdemes tenni az öntöttvasat, és grill állásban sütni?
-Mi lehet ez a jelzés a 250 mellett?moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
Köszi!
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
Pár nap utánaolvasás után sikerült egy fokkal jobb kinézetű kovászos pizzát csinálni most már van széle, de egyszerűen nem jó az íze, meg olyan rágós az egész, ötletem sincs mi nem jó. Az is baj hogy nincs nagyon összehasonlítási alap muszáj lesz rendelni párat Max átállok valami porélesztős megoldásra mint a többség.
61g kovász
300g c1 liszt
189g víz (63%)
4 óra kint hajtogatások-1 nap hűtő után bucizás-18 óra hűtő.
Ebből lett 2db 24cm-es pizza, kb 275g/db
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
Ez most csak C1 liszt volt. Öntött vas+sütőpapír, egyszerű villanysütő 250fok legfelül, aztán grillre állítva. Így írta valaki, csak rájöttem a grill be se kapcsol ilyenkor úgyhogy maradt alsó felsön. Kb 10 percig, az első még tovább. Akkor még próbálgatom a liszteket is.
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
Az egy napos hűtős poolishnak mi a lényege, finomabb és vagy szellősebb lesz a végeredmény?
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
válasz IntelKiller7 #1854 üzenetére
Ha másnap ebből már sütne valaki akkor gondolom kevés liszthez kell rakni, kb 1:1 arány, hogy gyorsan megkeljen, ha meg több liszthez kerül akkor lehet hűtőztetni még pár napig?
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
válasz IntelKiller7 #1856 üzenetére
Ha 2db. 300g-os buci a cél akkor kb. 200g poolish+ 400g tészta jól értem? Pizza app nagyon mást ír ki nekem, vagy hol a hiba?
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
válasz IntelKiller7 #1858 üzenetére
Az előző próbálkozások kovászból indultak, abból lett kb 32cm körüli de nem voltak jók ezért próbálkozok most ilyennel. Akkor ennél csökkentem az adagot, köszi
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
A legolcsóbb kompromisszum mentes pizzasütő az effeoven n3 jelenleg?
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
Miért használnak más lisztet a poolishoz mint a fő tésztához? Főleg egy pizzás fb csoportban látom ezt.
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
Macteoven vs n3, most gondolkodtam az előbbin, alacsonyabb a sütőtere 2cm-el, a súlya több 7 kilóval, az alsó fűtőszál annyira nem hat meg de jó ha van. Miben lehet jobb ez mint az n3?
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
Sanmarzano paradicsomból kb hány% maradna meg tisztán befőzés után? Gondoltam vennék 1-2 évre elég cuccost.
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
Pluhár, effeovens: Forgatás nélkül lehet nápolyi stílusú pizzát sütni.
Kálmán Zsolt, macteovens: Figyelni kell a forgatásra nehogy megégjen.
Akkor mi az igazság, n3-ban nem kell forgatni, vagy csak más a véleményük?moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
válasz IntelKiller7 #1917 üzenetére
Na én eddig azt hittem minden nápolyi ilyen canottos Most +1 az n3-nak, én nem akarom forgatni.
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
Az oliva olajnak mi a szerepe a pizzánál?
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
Ilyen tömb mozzarellát próbált már valaki pizzán?
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
Kipróbáltam az n3-at, hőmérőm még nincs de gondoltam jó lesz 450-re állítva és majd 1:30-nál kiveszem, 1:10 körül már meg is égett a szélein, mintha feljebb jött volna sütés közben a kő, most csupa fekete mert volt némi füst. Mivel lehet leszedni róla?
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
Azt hittem ez már ilyen marad, a második teszt pizza 400 fokra állítva már nem lett olyan jó mint az első szenes változat, időt nem mértem de hamarabb is kivettem mint kellene, na de aztán még járattam 500 fokon, előbb megnéztem mi a szitu és tényleg jobb lett
1. pizza után.
2. kiégetés.moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
Ha 30 helyett csak 15% a poolish, az csak az sebességet befolyásolja nem? Csináltam 2 pizzához, de most gondolkodom akkor már 4 adagot dagasztanék be, a héten úgyis minden nap sütnék kell a gyakorlás.
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
N3 tulajok, nálatok is felemelkedik a kő? Legalább fél centit. Lehűlés után visszamegy a helyére, több embernél is ilyen.
[ Szerkesztve ]
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
Ebben a videóban azt mondja a mester 2x méretnél rakjuk a hűtőbe a bucit. Eddig pizzánál ezt nem figyeltem de kenyérnél is majdnem duplázáskor kell betenni, tapasztalat ezzel kapcsolatban? Ha jól sejtem akkor 5 fok környékére kell berakni hogy bent már ne nagyon növekedjen.
[ Szerkesztve ]
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
Mi a ropogós levegős szél titka? Most 63% víz az gondolom oké, 1 nap poolish 1-2 nap hűtő czelli pizzaliszt, most váltok a caputo pizzeriára. Az első sütésnél volt csak ilyen, de ott szénné is égett a nagy része. Víz-hőfok-formázás-keltségi szint közül lehet valamelyik. Amúgy már jól néz ki csak az a fránya szél nem jó.
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
válasz bmxbandita #1967 üzenetére
De olaj nélkül meg nem jön ki sérülés nélkül, legalábbis ezekböl a kisméretű ételes műanyagokból. Persze ha van olyan nagy rekesz amibe a profik teszik akkor spaklival ki lehet szedni némi liszttel, csak hát ahhoz hely is kell a hűtőben.
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
Ha a buci nagyon terül és mikor felveszem az öklömre már ki is nyúlik akkor az a túl sok víz miatt van ugye és nem a túlkelés?
Pizzaap számolt 9 óra 25 fok így elvileg minden jó.[ Szerkesztve ]
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
válasz jozsi252 #1987 üzenetére
Ez használat közben/ után kezd el előjönni amikor meleg. Itt nálad normális.
Nem kell olaj a tésztába, ezt mostanában nyomja pár videós mert telerakja vízzel a tésztát és olajjal könnyebb kezelni. Hivatalosan csak a végén öntenek a pizzára asszem sütés előtt.
[ Szerkesztve ]
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
Ha már Pluhár, valaki belinkelte a csoportjába, azóta már a poszt is törölve Tudtam hogy már nem haverja a Király Roland, hát ezért: [link]
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
válasz bugizozi #1993 üzenetére
Pizzaappot ismered? Az kiírja mennyi élesztő kell. 62% elég száraz akkor ott inkább a túlkelés lehet vagy rossz nagyiliszt talán. Milyen dobozba rakod? Ha valami széles ládaszerűbe rakod akkor kis lisztet szoktak alá, ha kisebb dobozba aminél hozzáér a falához azt meg olajozni kell. A képen lévő golyót feszesíteni kell akkor lesz sima a felülete.
[ Szerkesztve ]
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
Na ezzel a beállítással egész használható lett a tészta és még a széle is feljött sütéskor, dagasztógépbe csak összeállt 1-2 perc keverés utána hagytam állni és sziromhajtásokkal lett mozgatva fél óránként 4x. Most megmaradt a buci forma a kis dobozban nem kelt túl. A feltéttel még nem foglalkzok a teszthónapok alatt
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
válasz jozsi252 #2017 üzenetére
A mesterek a nápolyi pizzás csoportban a direkt tésztát preferálják így én is azzal kísérletezek, ez a poolish, simogassuk az olívaolajat a tésztába minden alkalommal amikor hozzáérünk, cukor/méz nem szimpatikus. Épp most 'dagasztgattam' egyet reggelire kevesebb vízzel próbálom hátha ropogósabb lesz a széle, ezt kár is lenne gépbe rakni. Kb úgy adagolom a dolgokat mint ebben a videóban. Gépben 1 aztán 2-es fokozaton pár perc. Igazából a lényeg az lenne hogy kapj egy nem ragadós sima felületű puha tésztát, hogy azt milyen módon éred el, szerintem mindegy.
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
válasz IntelKiller7 #2021 üzenetére
Azért ki fogom próbálni az olajos tésztát is, lehet attól lesz kráncsi
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
válasz jozsi252 #2030 üzenetére
Csak két észrevétel, így szokták megnézni szakad-e még a tészta, tehát nem felfelé húzol ki egy darabot hanem két kézzel szétfelé húzod, ha közte nem szakad akkor jó.
A bucik felülete nem sima, addig szokták feszesíteni amíg az nem lesz. Van egy jó kis tésztakezelős videó, jó pár trükk van benne, pizzához is jó.moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
Épp most futottam bele ebbe először, gondoltam tovább dagasztom géppel(sima aldis), hátha olyan szép fényes lesz mint a videókban, kb 20 percet ment összesen és mikor ránéztem mintha vizet öntöttem volna rá, kuka. Vagyis beleöntöttem egy kenyérformába hátha annak jó lesz.
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
Nem is kell, ki kell próbálni mindent akkor derül ki nálad a gyakorlatban hogy mi hogyan működik. Kenyeres csoport, '70+ százalék víz', mostanában jöttem rá a pizzás hobbinak köszönhetően mi volt a gond nálam sokszor, hát épp az, a túl sok víz.
[ Szerkesztve ]
moto g72, Ninebot d28e
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Politika
- Computex 2024: háznézőben a Montech asztalainál
- Autós topik
- Túlfeszültség ellen védő elosztó
- Milyen notebookot vegyek?
- Filléres Redmi érkezett
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Android játékok topikja
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Szépségápolás, Haj - és Szakállápolási márkás gépek - BOLTI ÁR FELÉÉRT!
- Nike Air Force-1 Photon Dust (ÚJ)
- Kerékpár matrica a legjobb minőségben azonnal! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- IGAZI RITKASÁG: Számozott, limitált kiadású Assassin's Creed Valhalla Orlog Deluxe Edition
- XL vázas, újszerű Cannondale Kineto Men pedelec e-bike 170-190 cm/140 kg-ig (beszámítás)
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs