Új hozzászólás Aktív témák

  • Üdv all!

    Adott egy motorkiemelő zsiráf, amit kicsit upgradelnék. Valamennyi teher mozgatásánál nem a munkahengert működtetném, hanem tennék rá csörlőt és a gém egy pontban rögzített helyzetében a csörlővel dolgoznék.

    Viszont egy helyen olvastam hogy pl. a spaniferes csörlővel nem lehet emelni csak húzni. Sőt az összes egyszerűbb kézi csörlőnél amit eddig néztem azt írja hogy vonszolása-húzásra, nem emeli ki külön hogy emelésre is használható.

    Honnan tudja a csörlő hogy ő most húz, vagy emel? :D

    Vagy az van a dolog hátterében hogy karral ugyan el lehet húzni pl. egy 500kilós testet, vagy lejtőn felhúzni valamit, de a retesz úgy van tervezve hogy azt függesztve már nem bírná el? Azaz akár fel is emelné, de a retesz/kilincsmű megadná magát abban a pillanatban hogy leveszem a kezemet a hajtókarról?

    Egyelőre csak ezt a csörlőt találtam ami ideálisnak tűnik nekem és nem a vonszolós kategóriában van. A gém túloldalán lenne még egy csiga, így ha az 545kilósat választom, elvileg 1090kilót is tudna. Egyébként a csörlős módban 100kiló alatt emelnék, ami csigával 50kiló. Annyit már csak kibírna még egy vonszolós megoldás is kireteszelve nem?

    Köszi előre is!

    IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

Új hozzászólás Aktív témák