Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Honkydoo

    őstag

    válasz imibogyo #47050 üzenetére

    Na jah, másnak is a fémmel volt baja.. :D
    Egyébként a méret már kisebb lett, mert módosítottam a terveken, nem lesz benne hajlítás, mert macko20-tól megtudtam, hogy az elég macerás. Vagyis ha hajlított házat akarok akkor először hajlítani kell és utána vágni. Nem úgy ahogy én elterveztem. :D Ezért kitaláltam, hogy ilyenekkel lesz összefogatva. Így a legnagyobb elem kb. 320x280mm méretű.

    Köszi a képeket, klassz gép! Ahogy látom annyira nem bonyolult szerkezet ez a CNC maró. Lehet én is építek egyet és azzal fogom kivágni a házam. :D Najó nem. :)

    [ Szerkesztve ]

    "Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."

  • tatabike

    őstag

    válasz imibogyo #47050 üzenetére

    Szép masina lesz. Kézi tolómérővel ez elég jó eredmény... :K Ha jól emlékszem, ezzel a favázassal készíted majd el a fémvázas alkatrészeit, igaz?

    Honkydoo, ha van egy kis gyakorlatod, nem gáz kis sarokcsiszolóval vágni fémlemezt. Nekem is sikerült elég jól, mikor plexibetéteknek vágtam ki helyet a házam oldalába és tetejébe. Kicsit több vele az utómunka, de nem vészes. Amúgy még a plexit is azzal vágtam, ugyanolyan 1mm-es fémvágó koronggal, az is jól sikerült. Pedig mindenhol az az első, ahol plexi megmunkálásáról van szó, hogy bármivel, csak flex-szel ne. Hát de... :DDD Mondjuk az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy van annyira gagyi plexi, amit tényleg lehetetlen flex-szel vágni, de nekem "igazi", jó minőségű van. Nem habosodik, nem olvad, még a vágás éle is víztiszta marad.

    Még az jutott eszembe, hogy az angyalföldi Kisgömb utcában a Metalloglobus-nál mi annak idején még 2cm vékony, 1.5mm vastag sárgaréz csíkokat is vágattunk küszöbsinnek, és egy bazi nagy karos ollós vágóval nyesték le hibátlanul hosszában a nagy darabból. Sőt, burkolatváltó sínt is csináltattunk ott, amiben 4cm-en belül két hajlítás is volt, azt is teljesen jól megcsinálták.

    [ Szerkesztve ]

    Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

Új hozzászólás Aktív témák