Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz inf3rno #4050 üzenetére

    Szerintem a bios beállításai csak addig működnek, amíg a biost használja a rendszer.
    tehát amikor betölti az oprendszer kernelét, attól kezdve nem.

    ram hiba esetén egy normális verzió van: mesterségesen fagyasztani a procit, nehogy az összegabalyodott memória vinyóra írása a vinyón levő adatokat is tönkretegye. az újraindítás nem jó, mert sok ramhiba lehet, amitől a gép még bootol, de később jön elő. például ha a memória felső része károsodott, és bootoláskor nincs rá szükség, akkor csak akkor fog előjönni a ramhiba, ha teleraktad.

    a ram egyébként fura jószág, van, hogy hetekig megy hibátlanul, majd elszáll. amikor fontos szervert rakok be, előtte több hónapig szoktam tesztelni a memóriát, mert többször futottam már bele olyanba, hogy két hét kínzás után jött elő a hiba.

    nem hiszem, hogy szerver bekapcsolást ondemand módon rendesen meg lehet csinálni. viszont ha tényleg szerver kategóriás a vasad, akkor azt meg lehet csinálni, hogy webes felületen bekapcsolod a szervert, majd ha beindult, akkor tolod rá a tartalom elérésére vonatkozó kérésedet. de ezt rendesen automatizálni, pláne egy routerben, az nem lesz egyszerű, de lehet, hogy lehetetlen.

    más kérdés, hogy a rendes szerver hűtésének a hangjától kirohannék a világból...

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák