Új hozzászólás Aktív témák

  • mettek

    addikt

    válasz VoidXs #185989 üzenetére

    Erről tudsz valami konkrét mérést mutatni ami alapján látható, értekmezhető a hangfal térleképezése? Én nem találtam ilyet.

    Hozzáteszem én csak hasonlításos alapon tudom elképzelni a hangszínpad és részletező képesség megítélését. Ha lehetne is mérni valamilyen adatot, akkor 2 erősítőt, 2 hangfalat ugyanazon a helyen, ugyanazon zenei anyaggal kellene mérni. Én ugy gondolom hogy az ilyen műszerekkel nem zenei anyag alapján mérnek hanem teszthangokkal. Az viszont nem ad vissza teret.

    De ha le is tudnánk rajzolni koordináta rendszerben egy hangfal terét az megint csak egy adat a sok kozul. Olyan mintha egy tv képi jeléből kiragadnánk a kék szín pontosságát megmutató adatokat.

    A hang rendkívül összetett, ízlesbeli élmény. Összességében szerintem csak a fül, csak az egyén tudja megítélni hogy az az adott rendszer hogyan szól. Nekem pl számos nagyon tisztán szóló hangfal nem jött be, bántja a fülemet az élénk magas. Pl az Audio solutions páratlanul tisztán és tapintható térrel szólalt meg de populárisabb zenével nem tetszett, végül egy Revel concertával találtam meg az arany középutat. Ez nem olyan részletező de sokoldalú, jók a mélyei, van közepe, nem harsány. Tudtommal a Revel is fülre lövi be a hangot vaktesztelve.

    [ Szerkesztve ]

    PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

Új hozzászólás Aktív témák