Új hozzászólás Aktív témák

  • nebulo5

    senior tag

    válasz #09634560 #4000 üzenetére

    "De inkább mozis mint zenei qualitású.... :-)
    Ez bizony nagyon többesélyes! Szerintem, attól függ, milyen forrással szolgáltatják a zenét az erősítőnek. Kíváncsi természetű lévén, próbaképpen már nem egy alkalommal kötöttem HM erősítőre a cd játszó + DAC vonalat. Nálam pl. RX-V1400RDS Yamaha erősítő van néha - néha bekapcsolva, mikor heti 1 alkalommal esetleg megnézek valamilyen filmet. Tapasztalatom szerint, egész "becsületesen" teljesít (az említett kiszolgálókkal) zenei területen is! Saját rendszerben mindössze 2 Onkyo-t, 3 Denont és 1 Harman-t volt szerencsém meghallgatni zenei tudásukkal kapcsolatosan. Az Onkyo szerényebb zeneileg, de mégis az a benyomásom, hogy a tervezők sokkal pengébbre hozták nála azt a határt, ahol a zene és a mozi hang "elválasztódik". Azaz, megmaradt a kitörő dinamika a filmnél, zenében pedig eltűrhető a részletező hangtartomány. A Denon inkább szebb hangot ad zeneileg, + már színpadkép leképzésére is alkalmasabb. Ezek a zenei "előnyök" viszont mozi hangnál picit negatívan befolyásolják a dinamikát (talán még a gyorsaságot is) . A Harmanról nem kívánok véleményt alkotni, mert eleve nem "csípem" a picit markáns hangját. Saját rendszeren kívül sikerült meghallgatnom számos HM erősítőt, köztük volt szintén H/K. de a karakterisztikájuk sajnos nem az én ízlés világom.
    Nem egy fórumon olvastam már a Yamahával kapcsolatosan, hogy az RX-V1200, 1400, 1500, 1600 modellek kiemelkedően jók zeneileg! Valahol, az 1800-as modellnél történt alkatrész változás, ami észrevehetően a zenei minőség kárára hatott. Amit talán a Yamaha hátrányára hozható fel, az a mély hangtartomány lágysága! Egy - egy robbanás nem dörren, hanem inkább morajlik.
    Persze, a fent leírtak inkább csak nüansznyi eltérések, mintsem kiélezett modell karakterisztika! És szigorúan a saját véleményem. Ugyanakkor, csak megerősíteni tudom azt az egyre sűrűbben emlegetett tényt is, miszerint HM erősítőkkel zenét hallgatni, csak sok kompromisszum árán lehet. Zenére van a sztereo erősítő!

    Üdv: nebulo

Új hozzászólás Aktív témák