Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dhcodoki

    senior tag

    válasz Norbi 72 #134466 üzenetére

    Sajnos nem, a boxer volt a legdrágább. De a helyzetemben nincs is jelentősége és ezért drágább szubkábel nem fogja betenni a lábát hozzám.
    Amiért leginkább hangot adtam a témának az az hogy, a fórumok néha a kelleténél nagyobb lendületet adnak egyes embereknek és azok rendje és módja szerint be is lendülnek. Ne értsetek félre, nem szeretnék megmondó embernek tűnni, csak a véleményemet írom.

    Régebben én is ráharaptam az éppen felkapott témára, aztán mindig ment a cserebere. Leginkább AVR-ek, hangsugárzók forogtak a szobában. Néha bejött egy-két kábelcsere is, ha túl lett hájpolva a fórumokon. Nem tagadom, erősen befolyásoltak a leírt dolgok, de valamiért sosem kaptam teljes egészet.
    Aztán elhatároztam, hogy véget vetek ennek. Megvalósítom az álmaim a magam útján. Természetesen bekaptam pár kátyút közben, de a végére csak összeállt amit szerettem volna.

    Első körben megépítettem a szobát. Végig arra törekedtem, hogy a technika másodlagos, a szoba legyen a lehetőségekhez képest patent. Azt később már nem, vagy csak nagy küzdelmek árán lehet formálni. Ezért rendkívül fontosnak találtam a hangszigetelést és a rezonancia mentes kiépítést. Türelmem megvolt hozzá, mert addig is volt mozim a nappaliban. Ezt fejlesztgettem is, de csak kis lépésekben. A szobán volt a fókusz.
    Miután elkészült, ráálltam az akusztika rendbetételére. Ez három részletben történt. Egy a technikai fejlesztés előtt, kettő pedig közben. Így nem fájt annyira a történet. Ezt lehetett volna anno építés közben is, de nem volt hozzá energiám, mert ez idő tájt eléggé el voltam havazva.
    Aztán jött a komponensek cseréje. Tanulva a kátyúkból, eszközönként egy-egy nagyobb lépéssel próbáltam megoldani a fejlesztést. Úgy érzem sikerült is.

    S most jön a lényeg. Miután kereknek látom/hallom az egészet, beindulhat a kábelmizéria. Természetesen ezt is csak ésszel.

    Tehát annyit szeretnék kihozni az egészből, hogy mindennek meg kell találni a helyét és idejét. Néha látni itt a lendületbe hozott fórumtársak trófeáit, melyet ha le is vadásztak, bogrács híján levest nehezen főzhetnek belőle.

    Már régóta bennem volt ez. Elnézést, ha kioktatónak hatottam. Nem volt szándékomban.

    ...de azért vegyünk 50ezres szubkábelt. Zörögjön rendesen az a vitrin. :Y

Új hozzászólás Aktív témák