Új hozzászólás Aktív témák

  • Exian

    őstag

    válasz LSL1337 #864 üzenetére

    Én erre megint csak azt tudom mondani, hogy nem véletlenül használok egy picike PC-t erre a célra, HDMI-vel. Az összes többi egyéb megoldás eddig csak problémákba fulladt, de a PC-s lejátszás hibátlan, akadás nélküli és a minősége is úgy a legjobb. Messze a legjobb. Simán Chrome böngészőből. Teljesen szuper.

    Egy vezetéknélküli kis távvezérlőt használok a PC-hez, így ágyban fekve, vagy fotelben ülve is tudom irányítani, mintha egy távirányító lenne a TV-hez. Nem mellesleg így bármilyen más forrásból is tudok NORMÁLISAN lejátszani, Youtube, vagy bármi más online felület, vagy a hálózaton lévő letöltött videókat is a legjobban így tudom elérni.

    Igaz, némi befektetést igényel, mire az ember összerak egy ilyen gépet, de én nagyjából ingyen hoztam össze. Egy levedlett 4 magos AMD konfigot állítottam be erre a célra, kevéske memóriával (2 GB), egy egyszerű ASUS HD 3450-es kártyával, aminek DVI kimenetére rányomtam egy DVI-HDMI átalakítót és így a HANG IS ÁTMEGY a TV-re/Projektorra a HDMI kábelen, nem kell plusz kábelezés a hangnak a hangkártyából! Szépen a videókártya intézi a hangot a TV/Projektor felé. Én konkrétan meglepődtem, hogy egy videókártya képes a DVI kimeneten hangot továbbítani, azelőtt nem is tudtam erről :)

    Legszuperebb megoldás :) A legdrágább része a történetben a vezetéknélküli bizbasz volt, azt 3000 Ft-ért vettem, a többi alkatrészt úgy "kukáztam" össze lecserélt gépekből. Aztán végül olyan jól összejött, hogy minden ASUS márkájú benne :D Alaplap, videókártya, és egy jobbfajta ASUS Sonar hangkártya, mert zenét hallgatni is szoktam róla fejhallgatóval.

    Gondoljátok meg ezt a lehetőséget, egyszeri ráfordítást igényel (időben, pénzben), aztán meghálálja a sok hasznos funkció és a zökkenőmentes mozizás.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák