Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tapppeeer

    tag

    Sziasztok!
    Két kérdésem lenne. Az egyik, hogy ma vettem egy WD5000AAKX-001CA0 vinyót. Sehol sem találtam róla infót, még a gyártó honlapján sem, hogy ez 1db 500-as tányérból áll-e vagy sem? Jó lenne tudni.
    A másik kérdés pedig, hogy az adatlapomon található Gigabyte alaplap és a Samsung HD103SJ vinyóm között kompatibilitási gond van. Letöltöttem a Samsung oldaláról a firmware frissítést, ami orvosolja a problémát, de nem tudom, hogy hogyan kell ezt a firmwaret applikálni! Nem tudom, hogy hogy kéne bootolni, ha például pendrivról akarnám csinálni a frissítést, mert ugye ez a firmware csak egy "exe" fájl, ha jól emlékszem, és nem tudom, hogy honnan szerezehtnék mellé boot fájlokat is. Vagy hogyan van ez?

    Köszi szépen!

  • tapppeeer

    tag

    Sziasztok!
    Vettem egy WD15EARS Advanced Format-os másfél terrás vinyót. Lenne vele kapcsolatban pár kérdésem.
    1.Mivel 32 bites XP-m van, jumperelni kell a vinyót, hogy kihozhassam belőle a max. teljesítményt. Mivel a jumpert leírás szerint rajta kell hagyni, az a kérdés merült fel bennem, hogy akkor is rajta kell hagyni, ha mondjuk pár hónap múlva váltok OS-t, mondjuk Windows7-re?
    2.Csak egyetlen másfél terrás partíciót kívánok létrehozni a vinyón, de nem ezt fogom használni rendszervinyónak, csupán adattárolásra kell. Ekkor is kell ez az Advanced Format-os, jumperes trükk?

    Köszi a válaszokat!

  • tapppeeer

    tag

    Sziasztok!
    A segítségeteket szeretném kérni... nemrég vettem egy 4TB-os Hitachi vinyót (HDS724040ALE640), és csak adatvinyóként szeretném használni, egyetlen egy partícióval. Op. rendszer: Windows 7 Ultimate SP1 64bit, a hardvereim az adatlapomon találhatóak. Az Op. rendszer a WD vinyón lenne (ill. van most is).
    Úgy szerettem volna partícionálni a vinyót, hogy Windows lemez be a CD-lejátszóba, onnan bootolni, és telepíteni a windows-t a WD vinyómra, és még innen (Windows-telepítőből) partícionálni a Hitachi vinyót. Nem sikerül, mert csak 2 TB-ot tud partícionálni, a maradékot pedig sehogy sem látja... ha azt választom, hogy vinyó kiterjesztése, akkor is hibaüzenetet dob ki. Mit tegyek?? Elvileg minden követelmény megvan ahhoz, hogy rendesen működjön a vinyó a gépemben, azaz mind a 4TB-ot lássa a Windows. Esetleg valami másik szoftverrel kéne Windows-telepítás előtt / után partícionálni?

    Köszönöm előre is a válaszokat!

    Üdv.

Új hozzászólás Aktív témák