Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz sejt #106017 üzenetére

    Ezt konkrétan nem, de ugyanaz az NCore MP széria van benne, amit denesdr-nél viszont hallotam. (Brutál jó, de ez szubjektív vélemény).

    Ha érdekel: akkor vegyél ilyet, ha bekapcsolás után ahogy megszólal a zene és elkezdesz fülelni, bármihez is vagy szokva.. a hang szó szerint "semmilyen". Nincs azonnal "úúú de selymes, meleg" érzésed (bár D osztályok hajlamosak ilyet produkálni), nincs azonnal "hú de érces", nincs azonnal arcba tolva semmi. Olyan tök semleges, nem tudod hol megfogni. Aztán ahogy hallgatod a kedvenceidet, amiket jól ismersz, jön egyszercsak 1-1 nüansz: rohadtul megfogott mélyek, egy masszív lábdob közöttről kijön a mély szinti jellegzetes zümmögő hangja (amiről addig nem is sejtetted, hogy ott lent ott volt még plusszban esetleg és ennyire szétválóak a hangjai, ahogy lépked szekundokat fel-le), a csilingek kristály tiszták, a női énekes nem szalad bele úgy 1-1 hangba, hogy fülsértő legyen, egyszóval marha kellemes. Nagyon szembeötlő a mélyek megfogottsága, és hogy mennyire részletező tartomány tud az is lenni, mennyi minden van az első 150 Hz-ben elrejtve. Ha klasszikusra váltasz, a hangszerek, cselló, zongora, egyszerűen csak jönnek, makulátlan precizitással. Se hideg, se meleg, bármit is jelentsenek ezek. Szimplán ott vannak. Klassz, jól definiált színpad, és rá tudsz mutatni egy jóféle anyagnál a hangszerekre, az énekesre, hogy ki hol áll. Jazz at the Pawnshop instant odavarázsol és leültél a székbe :D

    Egyszerűen nincs massza, nincs "sár", nincs vékonyság, nincs vehemensség, nincsenek extrémitások nagy súllyal, a pici nüanszok viszont nagyon brillíroznak, szóval fura élmény, ami nem merül ki annyiban, hogy kicsit át-EQ-zzuk a terepet aztán jólesz az.

    A másik a síri csend. És amikor csavarod neki a hangerőt (mi megküldtük denesdr rendszerét rendesen, mert szeretjük a nagy dinamika átfogást ;] ), pofád leszakad, mekkora frissességgel tartja azt az irdatlan hangnyomást, azt a precizitást, azt a tisztaságot, ami érkezik. Se torzítás, se "ajaj, fogyunk el alul", se kásásodás felül, se grimaszolás, hogy "jáááj kezd sok lenni", semmi, egyszerűen élvezet a fülnek, és ilyenkor már élvezet a mellkasodnak is :D Marha jó. Persze szobahangerőre vissza, és maradtam volna még, annyi teszt flac-ot vittem át hozzá, de nem akartam pofátlan lenni, így is volt több mint másfél óra. Eleinte a NAD (jól emlékszem?) DAC-al, aztán betettük a Topping E30-at és azzal toltuk végig. És bár a Hypex-eibe beérkező jelet egy AKM ADC fogadja azonnal, a DSP miatt, annak felbontása és transzparenciája gondoskodott arról, hogy össze lehessen hasonlítani a két DAC-ot egymással.

    Nekem nem volt még ilyen élményem. Az, hogy alul egy Madonna substitute for love, Frozen és társai a Ray of light-ról nem búg kicsit itt-ott, hanem kurva megfogottan, nagyon korrektül, egyenletesen, a "pont rohadtjó" vékony jegén evickélve, amolyan "fejhallgatósan" kijönnek a rendszerből, mindent elmondott nekem, hogy .. ha ezt így adja, akkor egy klasszikussal sem lesz gond. A Star Wars nyitányai is lehengerlőek, ha így moziznék, valszeg újra kéne nézni az összes filmet, amim van. :D Azt már otthon is tapasztalom a fülessel mozizva, hogy miközben megy a jelenet, tolják ki a tömegpusztító fegyót ki a hangárból és húzza a hegedű alatta lassan, a film zenéje megfog és így egész más élmény, mint egy random saccra félmilkós házimozin, csak mondtam valamit.

    A hivatkozott korábbi hsz-emet korrigálnám:

    - E30: AKM (RCA)
    - E50: ESS (RCA / balanced TRS)
    - D30Pro: Cirrus (RCA / balanced XLR)

    Az E50 új fecske és árban pont a kettő között. Csak túl jóra mérték, úgyhogy ha a füled számít és hiszel abban, hogy ez szarul is szólhat, inkább hallgasd meg valahol.

    Ezen már van balanced kimenet, de TRS csati, tehát olyan kábelt kell nézned, aminek egyik vége TRS dugó, másik vége XLR, D30Pro-nál meg XLR-XLR értelemszerűen. Én Audiophonics-ról rendeltem ezeket az XLR-eket (piros és fehér gyűrűvel) és teljesen jó, nem adott hozzá, nem vett el, vagy nem tudom :D mert mást nem próbáltam erősítő és DAC közé még eddig, ebben a konstellációban.

    Ha E50 lenne az irány, akkor ezek között találsz megfelelőt (sztereó 6.3mm-es jack oldal, XLR male a másik oldal, például ez a Neutrik itt kedvező áron, 1 méteres).

    Fekete péntek passz. Nem tudom, hogy őszinte legyek.

    A Fiio-t RCA-n tudod kötni, de a hangerőre NAGYON vigyázz, ezek potimentes végfokok, ergo egy rossz mozdulat, egy pukk, egy akármi a láncban előtte, és a hangfalaid kapják a pofont. Vagy nagyon tudd, mit csinálsz, vagy ne próbálkozz még vele, nem ismerem ezt a Fiio-t, de lehet megvárnám a helyedben a "nagyobb" DAC-ot, bármi is legyen az. Hangerőszabályzós legyen, ez a lényeg, és isten ments, hogy összedugás előtt bekapcsold a Hypex-eket. :) Ők az utolsók, aminek áramot adsz. De ez gondolom menni fog. Szóval óvatosan. Lehet jobb, ha kivársz kicsit az egésszel, illetve továbbra is nyitva tartod az ajtót mások véleményére is. Ez csak 1 tapasztalat.

    Csodálkoznék, ha csalódnál amúgy. De ha igen, csalódsz benne, itt és mindenki előtt leírom, hogy megveszem tőled az Audiophonics NCore kütyüdet az eredeti áron (ugyanis tervezek egyet amúgyis, csak később picit, de nem vág földhöz átvenni Tőled, legalább nem várok a franciákra). Ez ne motiváljon semmiben, inkább úgy fogd fel, hogy élnék a "lepattanóval" , ha nem tetszene a hangja. :DDD ;] ;) :B

    POKE 16017,44 ..... SYS 2077

Új hozzászólás Aktív témák