Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • VoidXs

    Topikgazda

    válasz avl #111021 üzenetére

    1) Mivel az Android (talán a VLC-t leszámítva) rendszerszinten, hardveresen támogatja a kodekeket, ezért a DAC-ba minden lejátszóból ugyanaz jut. Az SoC és analóg kimenet esetén a DAC függvénye, hogy milyen lesz a hangminőség, ezeknek érdemes utánanézni. Vannak audiofil telefonok, nem mernék konkrét típust mondani, de kísérletezett vele a Xiaomi.

    2) Ez nem a streamtől függ, hanem ismét a dekódertől és a hardvertől. A Spotify mindig ugyanazt küldi, de például a laptop azért jobb telefonnál, mert szoftveresen (pontosabban, alaposabban) dekódol, és egy DAC természetesen sokkal jobb a legtöbb integrált megoldásnál.

    3) Semmit nem jelent, már évtizedek óta léteznek nagy mintavételezésű olcsó DAC-k, de a minőségük kérdéses. Nem mondanám számottevő tulajdonságnak önmagában, mert simán lehet, hogy egy minőségi 16/48-as DAC reggelire meg tudja enni. A linkelt telefonokat például meggyilkolja egy iPhone 4, aminek a tervezésekor faktor volt a jó hang. Most egy Mi 10T-m van, de az i4 szintet a mellékelt DAC-n át nem képes megütni.

    [ Szerkesztve ]

    W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

Új hozzászólás Aktív témák