Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • L4D1K

    őstag

    válasz eclipse006 #24043 üzenetére

    Ok, szerdán szétkapom. Apámé volt, csak ő nem használja, mert pár éve lecserélte egy Pioneer dvd re.

    # ANTAL Tuning #

  • lugosi

    MODERÁTOR

    válasz eclipse006 #24043 üzenetére

    Köszi.

    A helyzet az, hogy van egy Sony TA-F210 típusú erősítőm. Annak idején, mikor édesapám vette, akkor ez tök nagy szó volt hogy ilyet vettünk, ekkor lett CD lejátszónk is ezzel együtt (egy üzlet felszámolta a kínálatát és nagyon olcsón eladták ezeket is). Ez azt jelenti, hogy ez egy durván 10 éve használtan vett cucc, nem mai darab, kategóriáját tekintve meg szerintem ennél csak drágábbak vannak.

    A jelenség amit előad, az a következő. A linken [link] látható maga az erősítő, és van egy "input selector" választója. Ha bekapcsolom az erősítőt, és beállítom rajta az egyik bemenetet (gyakorlatilag tök mindegy, melyiket, 4 különböző állásban folyamatosan próbálgatom, már úgy értve, hogy tuner, tape2/dat, CD, aux kimenetekre vannak bejövő kábelek kötve, állandóan), akkor a bekapcsolás után egy ideig (nem mértem le, de érzésre kb 10 perc is megvan) az egyik hangszóró (a bal) jelentősen halkabb, mint a jobb. Ezen esetleg lehet javítani, ha kézzel egy kicsit két bemenet közé állítom egy pillanatra az erősítőt, de inkább az a jellemző, hogy meg kell várni míg eltelik az az 5-10 perc, és onnantól a hangerő kiegyenlített a két hangszóró között. Próbáltam már megcserélni a hangfalakat, a jelenség marad a bal oldalon, tehát nem a hangfalak hibásak.

    Lecserélni nem nagyon áll szándékomban (anyagi okok miatt). Vagy maximum, ha azt mondjátok, hogy ez egy olyan hiba előjele, hogy előbb-utóbb tönkremegy teljesen, akkor lehet szó róla hogy vennék egy másikat. De mivel az én átlagos alatti igényeimet tökéletesen kielégíti, nem tervezem cserélni.

    Szerintetek lehet-e ezzel kezdeni valamit, vagy ezzel éljek együtt? Nem zavar, csak bosszant. A (nevezzük így :) ) itthoni hifivel jellemzően felvételeket készítek a rádióból (minidiscre), illetve a számítógép van rákötve és az azon tárolt zenéket játszok le rajta. Érdekes, hogy amikor rádióból veszek fel, ami keresztül megy az erősítőn, akkor a felvételen nem jelentkezik, hogy "féloldalas" volt a hangerő.

    Még egy érdekes jelenség a hibához: ha feltekerem a hangerőt jobban mint amin hallgatni szoktam (elég halkan használom), olyan 1/4 teljesítmény fölé, akkor jóval hamarabb beáll a rendes hangerő...

    Tehát szerintetek? Esetleg próbáljam meg szétszedni, portalanítani? Egy kis kontakt spray? Hozzáteszem, hogy ez a maximális szerelési feladat, aminek az elvégzésére alkalmas vagyok, a házcsavarok kicsavarása, sűrített levegő, majd csavarok becsavarása. Ha ez így elsőre sikerül akkor már elégedett vagyok magammal :)
    Van egy barátom, aki meg tudná javítani, de sajnos nem ér rá egyáltalán.

  • L4D1K

    őstag

    válasz eclipse006 #24043 üzenetére

    Ma végre volt idő belenézni a Philips-be. Sokkal okosabb nem lettem, a mechanika ha jól olvasom " VAL 3000 ".

    Képek:[link] [link][link][link]

    # ANTAL Tuning #

Új hozzászólás Aktív témák