Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz Ekkosh #42041 üzenetére

    Nem feltétlen csináltál semmit rosszul, bár éppenséggel lehetne kísérletezni különböző feltöltő anyagokkal, hátha egy másiknak jobban tetszene a hangja.
    Az állvány feltöltésével nem lehet a mélytartományt "erősíteni", ellenben rezgést, torzítást csökkenteni lehet vele, tehát "megfogottabbá" tehető a basszussáv, illetve elsősorban a közép és a magassáv. A tónusbeli változás általában persze a hangkép mélytónusosságát segíti, így ha feljebb tekered a korábbi állapothoz képest a hangerőt, akkor ilyen szempontból közvetve úgymond "erősödik" a basszussáv, de ez nem olyan jellegű, mint amilyenre feltehetőleg számítottál, hiszen mint mondtam, "megfogottabb" lesz a feltöltéstől a hang (nem mellesleg mélyebbre is megy a nagyobb stabilitás révén). Minden bizonnyal most azt hallod, hogy jó hangfelvétellel hallgatva visszafogottabb, szelídebb, tisztább, puhább és hallgathatóbb lett a hangkép, nagyobb hangerőn se érzed olyan hangosnak, mint előtte. Ha így van, akkor az, amit te "sokkolva tapasztaltál", az egy "helyes" változás, erre való a feltöltés. Az állvány rezgést csökkent, illetve rezgést hangol. Feltöltve általában jobban csökkenti a rezgéseket, tehát kevésbé hangolja őket, jobban hallod így a hangfelvétel "igazi" hangját, ergo ez az "igazabb" állapot. A kevésbé rezgéscsökkentő, ellenben jobban "hangoló" állapot sokszor tűnik kellemesebbnek, mint az igazabb állapot, de mégiscsak az igazabb állapot a keresendő, legalábbis elvileg. Most tehát, miután megtapasztaltad ezt, az a feladatod, hogy szembenézz a nagybetűs élettel, felnőtté kell érjél fiam. :B
    A mélytartomány erősítését mindezekután mélytartományerősebb hangdoboz vásárlásával tudnád elérni. Az iQ3 kifejezetten olyan típus, amelyik inkább igazat mond, mintsem nagyot, emellett kisdoboz, igazi mélyeket nem lehet várni tőle fizikailag sem. Nincs rá módszer. Az általad várt "mélyerősítés" akkor következhetne be, ha papírdobozra állítanád, ami aztán döngne-rezegne alatta alaposan. Illetve, amint a tékozló fiú Lancerboy javasolja, a falakhoz való közelebb tétellel, de az is csak csalás lenne, és több kárt okozhatna, mint hasznot - ettől persze kísérletezhetsz vele.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák