Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bored

    tag

    válasz DDL #605 üzenetére

    Nem korfüggő, szerintem inkább amikorra elkezd romlani a hallásuk. :D
    Amúgy 36 vagyok, középiskolás koromban még sokkal jobban értékeltem egy sok sörrel körített Hobo koncertet, mint akármilyen hifit. Az otthoni zenehallgatásnál a fő szempont a minél nagyobb hangerő volt, viszonylag torzításmentesen. (Értsd ezelatt, hogy a mélynyomó még ne szakadjon ki, mikor a hangerő a fájdalomhatáron van :DD)
    Aztán jött a Stones Prágába, az már más élmény volt, még jó is volt a hangosítás. Sőt, meglehetősen jó, emlékeim szerint. Közben meg egy-egy örökre meghatározó élmény, pl. ''idősebb'' ismerősnél Akai GX4000, zárt Akai fejhallgatóval. Ez azért megint más volt, mint az Aidám, a saját Vidi dobozaival, meg egy Hitachi lemezjátszóval. Mnapság meg inkább Mátyás-templom, Zeneakadémia, Opera, ha élőzenéről van szó. Kovács Kolozs hangjától mindig borzongató gyönyörűségben van részem. És szeretem behunyt szemmel hallgatni a zenét, így nem ritka, hogy el is bóbiskolok a nagy élvezkedés közepén :)) Az itthoni hifizés mostani célja, hogy valahogy ezt az élményt közelítsem, közelítse a cucc.
    Egy másik oldalról nézve meg, az anyagiak is nagyon számítanak, számíthatnak, hiszen egy, a hifi hangzást elérő lánc ára (nem a szabványról, és nem is a high end-ről beszélek, csak arról, hogy bemegyek valahová, nem a zene miatt, csak éppen az is szól mondjuk, és az az első benyomás, hogy nem rossz, hallgatható, nem zavaró egy beszélgetés közben) valahol a magyar átlagkereset kétszeresénél van. Most lehet, hogy itt mellélőttem, de asszem, olyan két kiló körül össze lehet rakni valami nagyon alapot, átlag polgárként, áruházból építkezve, használtan, szerencsével olcsóbban is.

  • j.bravo

    addikt

    válasz DDL #605 üzenetére

    1977. októberében láttam meg a pécsi szülészeti klinika falai ''személyében'' a napvilágot.

    Whatever.

  • Thunder78

    senior tag

    válasz DDL #605 üzenetére

    Szerintem a zeneszeretet nem korfüggő ... az már annál inkább, hogy ki mikor jut el oda, hogy megengedhessen magának egy komolyabb felszerelést.
    Amúgy '78-as vagyok.
    Viszont akkor már a többieket is érdekelné szerintem, hogy Te mennyi idős vagy?

    ''A víz a legerősebb ital. Egy egész hajót is elbír!''

Új hozzászólás Aktív témák