Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ribi

    nagyúr

    válasz Mezga Aladár #62038 üzenetére

    Ha kinyiffan az USB, akkor ott más volt a gond.
    Mivel az USB-t amikor bedugod először a háza, vagyis a 0 ér hozzá. Ez a fesz az egész alaplapon ugyanannyi, és ehez képest kap +5V-ot.
    Esetleg még az lehet, hogy te a kezeddel tartod ténylegesen föld potenciálon, majd amikor bedugod a fém tokozású eszközt, akkor azon keresztül vezetődik le valamennyi fesz ami lehet pont behúz a pendrive házán belül és az megsüti.
    Szóval előtte meg kell tapizni a házat kézzel. Balkézzel házat fog, jobbal bedug.

    Mivel minden normális tápban van Y kondi, emiatt a föld láb 2 köndi között van és elvileg elmászhat. De a táp és a ház, az alaplap és minden 0-ja is elvileg erre rá van kötve, szóval valami nagyon elcseszett konstrukció kell, hogy ilyen előforduljon.

    Ekkosh Először tesztelj és ha tényleg az a gond, majd utána gondolkozhatsz.

    [ Szerkesztve ]

  • blattida

    nagyúr

    válasz Mezga Aladár #62038 üzenetére

    Persze, hogy vannak olyan konstrukciójú eszközök, melyek testpotenciálja sajnos nem 0 V, de ebben az esetben sem szükséges a föld, csak jól jön, de, amire ribi is utalt, az ilyen eszköz szar nagyon rossz konstrukció. Ráadásul a földpotenciál is igen gyakran magasabb, mint 0 V. Arról nem is beszélve, hogy igen sok eszköz kettős szigetelésű és nem földelt és ha földelve lenne, akkor az okozna hasonló problémát. Éppen ezért mindig ki kell próbálni, hogy az adott esetben jó e a földelés alkalmazása vagy sem.

    gg72
    Mindenképp a marantz.
    A denon mellett csak az életkora és adott esetben a külseje szól.

    [ Szerkesztve ]

    Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

Új hozzászólás Aktív témák