Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • norvik

    aktív tag

    válasz t.zolka #61400 üzenetére

    A Q15 egy nagyon jó ár-érték arányú doboz, és az volt már akkor is, amikor még a boltban megvehető volt az eredeti árán, nemhogy igy, amennyiért most hozzá jutottál. Nekem áll leesős kategória volt az árához kepest. Jóval drágább dobozokat ver, és ezt nem azért mondom, mert el akarom adni, ezen már túl vagyunk. A hangszóró készlete nagyobb, drágább, dobozokban is képviseleti magát. Gondolkodom rajta, hogy egy nagyobb testvérét megveszem magamnak idekintre. Szerintem a biwire, vagy a bi amp nem sokat segít a hangján. Ez azért még nem az a kategória, ahol jelentős hangzásbeli különbséget nyerjél vele. Viszont ami számít, az a kábel, és egy jó erősítő. A gyári kábelezése pont olyan, mint a legtöbb gyártóé, nem sokat adtak rá. Sima, mezei drót van benne. Legalábbis ezt olvastam, nem szedtem szét. A keresztcsonti l keresztváltó viszont nagyon jól sikerült darab. Ha az esztétikai hibáját sikerül, vagy sikerült javítsd, és szeretnéd hoszabb távon is használni, akkor megérdemelne egy jobb kábelt, és lehetőleg úgy, hogy a belső kábeleket is lecseréled ugyanarra, amit az erősítő és a doboz között fogsz használni. Otthon csak az ezüstözött kábellel is javult a hangja, pedig a belsejéhez még nem is nyúltam. Szerintem ne sajnáld nagyon, hogy csak Rca kábelt lehet az erősítődhöz csatlakoztatni. Az XLR természetesen jobb, a különbség nem csak hallható, de megértő is. De véleményem szerint, egy bizonyos árkategória alatt csak marketing fogás, hogy ilyet tesznek az erősítőre. Ha egy erősítő jó, szépen kell szólnia RCA IC-vel is. És ami még biztosan javít a hangminőségen, az a környezettől való leválasztás, vagyis tüskéket alá. Nem kell drága, valami hifi kereskedésből, megteszi a koppintás is. Ha van egy esztergályos ismerősöd, fillérekért csináltathatsz vele.

  • norvik

    aktív tag

    Urak, egy kis zene ajánló. Hiszen a hoBbink a zene miatt ér valamit. Nem kedvelem különösebben a jazz-t, de most tálaltam valakit, aki egyszerűen mesés előadó, remek a hangja van, és a zenéje sem rossz mellesleg. Külön hab a tortán, hogy a felvételei nagyon jó minőségűek. Mikor először hallottam a hangját, azt hittem, hogy egy alkesz, fekete öregasszony. Nagyot tévedtem. Kis vékony, japcsi, nem is tudom, hogy jön ki ilyen hang belőle. A neve Chie Ayado. Remélem, másnak is bejön, jó szórakozást hozzá!

  • norvik

    aktív tag

    válasz Szevam #67369 üzenetére

    Nem hiszem, hogy a cd lejátszás jó irány lenne. Nekem egy egész jó hangú lejátszóm van, anno kétszáz felett volt az ára, és nagyon jó vétel volt, szépen muzsikál. Ötven körül, ha el tudnám adni, persze nem akarom. A hangja partiban van a Dac-ommal. Legalábbis addig, amíg nem kezdek lejátszani nagyfelbontású zenéket. Ott már nem rúg labdába. Van háromszázötven bakelit lemezem. Nagyon szépen szól a lemezjátszóm is. Van kb háromszáz eredeti Cd-m, és még több száz írt is. Alig-alig használom őket. Kitalálom, hogy mit hallgassak, mire előkeresem, már el is ment a kedvem az egésztől, ha egyáltalán megtalálom. Pc-n nagyjából három terányi zenei anyagból válogathatok, ez mind flac, ape, és egyre több a nagyfelbontású zeném is. Pillanatok alatt megtalálom, amit keresek, és már szól is, minimum cd minőségben, a dac-nak hála. Nekem ez a jó irány, persze nem vagyunk egyformák. Kényelmes, és még jól is szól. Vettem egy tabot, amin van infra. Azt használom távirányítónak, a sok különálló távkapcsoló el lett rakva. Htpc, tv-re körbe, de ha nem filmet nézek, akkor be sem kell kapcsoljam, a tabon keresztül, távoli asztal szolgáltatással indítom el, amit akarok. Tehát a zenehallgató fotelemből fel sem kell álljak, mindent tudok kezelni, azt hallgatom, vagy nézek, amit akarok, közben éppen netezhetek, olvashatok, stb. Ha veszel egy jó hangú cd-játszót használtan, elégedett leszel a hangjával biztosan. Az optikája előbb-utóbb megvakul. Cserélni nem biztos, hogy tudod, ki tudja gyártanák még hozzá? Magamnak beszereztem két garnitúrát, hogy ne érjen majd meglepetés, szépen el vannak csomagolva légmentesen, mert én is a cd játszó mellett tettem le a garast annak idején. A cd játszó mellett szerintem csak az szól, hogy rövid távon olcsóbb talán, de később kidobott pénzzé válik, amikor váltani akarsz. Te döntesz, a te pénzed. Csak a véleményemet mondtam el.

  • norvik

    aktív tag

    válasz python1 #67374 üzenetére

    Nem ismerem a láncodat, így vitát sem szeretnék indítani arról, hogy a cd lejátszó, vagy a pc szól jobban. Ha veszünk egy jóhangú cd lejátszót, és mellé teszünk egy jól megépített htpc-t, nem igazán lehet köztük hangminőségben különbség. Értem ezalatt, hogy a pc-ben legyen egy jóminőségű passzív táp, egy jó alaplap, aminél már odafigyeltek az audiofil részre is. Ne legyen benne ventilátor a hűtéshez. De legyen benne egy tiszta, és jó oprendszer, meg egy jó lejátszó program. Aztán tegyünk mellé egy órajel generátort, a jitter miatt, és egy jó dac-ot, megfelelő táppal, kábelezéssel. Így már jól kell szólnia. Persze, ha veszünk egy ezoterikus cd játékost, ami árban többszöröse egy ilyen igényesen megépített, és szintén nem túl olcsó htpc-nek, akkor nagyon könnyen el tudom képzelni, hogy a cd jobban szól. Az én htpc-t, mindent összevetve olyan fél millába fájt, és ebben nincs benne a dac, semmi, ami a házon kívül van. Ha ennyiért vettem volna használtan egy cd lejátszót, valószínűleg szebb hangot kapnék. És keresgélhetnem megint a cd-ket...

  • norvik

    aktív tag

    válasz Mezga Aladár #67377 üzenetére

    Jó. Igen, de milyen szinten? Fogsz egy Wadiát, és mondjuk egy Micromegát, egymás mellé teszed, hallgatod. Mindkettő drága, és jóhangú cd játszó. Lesz köztük eltérés, de ez nem jelenti azt, hogy egyik vagy másik jobb vagy rosszabb. Hangképzésük lehet, hogy másabb, más filozófia alapján készültek, és az már csak ízlés dolga, hogy kinek melyik jön be jobban. Az én cd játszóm egy Rotel Rcd 971-es. A dac-om Denon Da300-as. Mindkettő hasonlóan vidám muzsikus. A napokban teszteltem a kettőt egymással. Ugyanazt a zenei anyagot hallgattam cd-ről, a saját belső dac-jával, és és coax kábelen keresztül a Denon dac-kal is. Pihent füllel, ugyanazokat a számokat, többször egymás után. Csak akusztikus zene, amit jól ismerek. Az eredmény az lett, hogy alig van eltérés. Legalábbis az én erősítőmmel, hangfalaimmal. Nüansznyi. Meg is lepődtem. Természetesen a Denon-nak szurkoltam. Nem nyert, de nem is vesztett. Annyiból tartom többnek, hogy a nagyfelbontású zenékben már meg tudja mutatni, hogy mire képes. És arról győzött meg, hogy anno, milyen jó vétel volt a Rotel.

  • norvik

    aktív tag

    válasz python1 #67381 üzenetére

    Kicsit sem ismerem, amit ajánlottál neki, lehet, hogy jó, sőt, el is fogadom annak, biztosan nem mondanád, ha nem így lenne. Az én idegenkedésem a hordozható dolgoktól csak egy tapasztalaton alapulnak, és pont ezért nem is lehet általánosítani. Van egy iBasso DX-90-em, ami egy egész kellemes hangú kütyü. Én bolond, mivel nagyon elégedett voltam a hangjával, azt képzeltem, hogy jó lesz majd forrásnak, és megspórolok vele egy csomó pénzt. Nem kell htpc, nem kell dac, csak felmásolom rá a hallgatni kívánt zenei anyagot, és már élvezhetem is a zenét. Sajnos, csalódnom kellett. Erősítőre kötve bizalmasan szólt a vonal kimenetről. Még mindig kiráz tőle a hideg, olyan rosszul szólt. Mintha egy rossz minőségű fm rádiót hallgattam volna. Még most is nehezen fér a fejembe, hogy egy olyan kütyü, ami egyenként jól muzsikál, és nem is egy filléres vacak, hogyan tud ilyen pocsék hangot produkálni. Valószínűleg, mint lejátszó forrás, már jobb lenne, ha a koax kimenetét rákötném a dac-ra. De ezt már sosem tudom meg, nem fogok emiatt még egy kábelt venni. Vagy talán majd egyszer, ha kínoz a kisördög...

  • norvik

    aktív tag

    válasz dgyuri0123 #67382 üzenetére

    Azt hiszem, hogy nem fogok olyan tápot venni. A jövő héten megrendelem a hifipiacos hirdetésben szereplő csináltatott tápot. Olvastam, amit írtál róla, és el is hiszem, hogy javult vele a hangzás. De nagyon nem volt szimpatikus az, amit az építési minőséggel kapcsolatosan írtál. Ha neked ezzel ennyit javult, akkor elvben többet kéne majd kapjak egy jól megkomponált darabtól. Estem már abba a hibába, hogy spórolni akartam, de aztán csak megvettem a drágábbat, az olcsó megoldás meg feleslegesen kidobott pénz volt, mert nem használom. És ismerem magam annyira, hogy a tudat ott lenne bennem, hogy ez nem az igazi, hogy ez kevés, és akkor lecserélném. Csak akkor nem tenném, ha volna összehasonlítási alapom, ha meghallgathatnám mind a kettőt, mielőtt döntenék. Sajnos, erre nincs esélyem, nem adja ide az illető letét ellenében. Viszont, ahogy ígértem, én gonosz módra szívesen oda adom neked, hogy tesztelgesd :-) . Ha majd odakerül a sor, tényleg szívesen venném, ha kipróbálnád, bízom a füledben, és a véleményedben. És arra is kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz a te láncodban, hiszen nagyon nem egyforma a miénk, a Denont leszámítva minden más. Jelenleg épp a kábelezéssel küzdök. Hoztam usb kábeleket a kácsától, AQ, hatezer és harminc közti kategóriában. Kíváncsi vagyok a különbségre, talán egyik sem marad meg, és viszem vissza mindet. Mire nem jó a Húsvét... Amúgy mindenkinek kellemes zene hallgatást!

  • norvik

    aktív tag

    válasz dgyuri0123 #67388 üzenetére

    Privátban átküldtem a hirdetés linkjét, ennél többet jelenleg én sem tudok róla. A 15 voltot meg tudom mérni, mást nem tehetek. Arra viszont már én sem vagyok hajlandó, hogy több száz eurót áldozzak egy nevesebb gyártó tápjára, hogy esetleg annyiba, vagy esetleg többe kerüljön, mint maga a Dac

  • norvik

    aktív tag

    Jelenleg én is Kkotz usb kábelt használok. Csak megvettem, nem próbálgattam eddig semmivel sem összehasonlítani. A nyomtató kábelnél jobbnak kell lennie alapon, és mert itt jókat olvastam róla. Nagyon az elején vagyok még a kábel meghallgatásoknak, de már van egy markáns véleményem az AQ Pearl usb kábeléről. Nagyon jó. Nyomtatni. Ez már a pofátlanság teteje, hogy egy audióra kihegyezett kábelgyártó hatezer forintért olyan drótot árul, ami hallhatóan alatta van egy olyan kábelnek, amit egy külső hdd-hez kaptam. Még akkor is sokkal jobb kéne legyen, ha csak belépő szintet képvisel. Egyértelműen csak a pénzünkre hajt rá a cég, anélkül hogy adjon is valamit cserébe. Ki fogom próbálni a többit is, de azt hiszem, hogy akkor is vissza viszem az egészet, ha valamelyik megtetszene. Annyira utálom az ilyen lehúzós üzletpolitikát, hogy nem akarok ilyen cég termékéért pénzt adni.

  • norvik

    aktív tag

    válasz Mezga Aladár #67399 üzenetére

    Jó. Részben módosítom a hozzászólásom. Nálam pocsékul szól, ez biztos. Vagy a dac-ot nem szereti, vagy a htpc-t, vagy mindkettőt utálja. Tegnap este kötöttem be, meg sem hallgattam. Egész éjjel, és délelőtt dolgozott, mentek át rajta mindenféle zenek, úgy, hogy az erősítő le volt némítva. Gondoltam, kicsit hadd érjen össze.
    Ma pedig elő a zenével. A Crystal Arabesque cd-jének anyagát választottam. Teljesen akusztikus, főleg komolyzenei anyag. Már csak azért is ezt választottam, mert egy kábelgyártó demó anyaga, meg azért is, mert megvan eredeti cd lemezen is, így könnyebb kontrollálni. Vannak benne lebegősebb részek is, amikor egyszerre csak egy hangszer szólal meg, könnyebb figyelni a részletekre. Olyan hatalmas mélyekkel rendelkező felvétel, ami megmozgatja a nappalit. Kiválasztottam egy zenei részt, ami tartalmaz mélyeket, magasakat, kopogásokat, stb. Végtelen lejátszásra állítottam. Meghallgattam ötször, az AQ Pearl kábellel. Ezután sajnos szünet következett, mert a htpc-t újra kellett indítsam az usb kábel csere miatt. Menet közben nem akartam cserélni, valszeg nem is ismerte volna fel a dac-ot. Tévedés itt adódhatott volna, de szerintem nem volt. Majd csere a Klotz-ra. Eredmény. Szűkebb tér, fátyolosabb hang. A basszus mély volt így is, ugyanúgy megremegtette a nappalit de nem volt annyira leképezhető. Mosottabb. Nem éreztem elég testesnek. A hang nem vált le úgy a hangfalakról. Hifiztem a nappaliban, és nem voltam ott az előadáson.
    Gondoltam, ellenőrzöm magam. Feltettem ugyanezt a lemezt Cd-re. Az usb kábelek teljesen ki lettek hagyva. A Rotel szolgáltatta a zenét, hol a saját rca kimenetén, hol pedig csak futóműként, a d-a átalakítást a Denon-és hagyva. Akármelyiket hallgattam, mindegyik tetszett. Picit más volt persze, de mindkettő jó. Az én ízlésemnek. Nem mondom, hogy nem lehet együtt élni az AQ Pearl-el. Lehet. Ne. És egy idő után meg is szoknám. Talán. Ha ló nincs, megteszi a szamár is. Hangsúlyozom, hogy mindaz, amit írok, az én rendszeremre vonatkozik, de arra biztosan igaz. A Klotz kábelt egy jól sikerült belépő szintű kábelnek gondoltam, nagyon jó árazással. Eddig ezt csak gondoltam, de már hiszem is. De vissza a meghallgatáshoz. Azt már el tudtam dönteni hogy a kis AQ Pearl-t nem nekem tálalták ki. De Kíváncsi voltam, hogy tud többet adni számomra, mint egy tartozékként kapott hdd kábel. Megjegyzem, hogy azt a hdd kábelt sokáig használtam, zenei célokra, amíg kinn voltam Norvégiaban, és csak a laptopra volt kötve a Denon, és se erősítő, se hangfalak nem voltak elérhető távolságban a birtokomban. Lehet, hogy szentségtörés, de azzal használtam. Szóval, ez a külső hdd kábel nálam, nekem, az én rendszeremben jobban szól, mint az AQ Pearl. Persze, nem vagyok tőle eldurranva. De nyitottabb, és semlegesebb a hangképe. Mos. Nem is kicsit. De kevésbé, mint a Pearl. És rohadtul fáraszt. Próbáltam azt is, hogy hagytam csak úgy szólni. Háttérnek. Amíg ebédeltem, vagy mást csináltam. És zavart, inkább csendet akartam. Ez csak érzés. De ez az egész hobbi érzésekre épül. Visszatéve a Klotz kábelt, már megint zenét akartam hallgatni. És még valami. Nem azért fikázom, mert olcsó. Hanem azért, mert nekem nem jön be. Én lennék a legboldogabb, ha emberi áron, mondjuk 10k alatt tudnánk tucatjával olyan drótokat venni, amik kielégítik az igényeinket. Ehhez még annyit tennék hozzá, hogy az ajtóm nyitva áll minden érdeklődő fórum társ előtt. El lehet jönni, meg lehet hallgatni a drótokat.

  • norvik

    aktív tag

    Üdv újra itt mindenkinek. Egy kis segítségre, illetve tanácsra lenne szükségem. Jelenleg egy Myryad Mi 240-es erősítővel hajtok még egy pár Sonus Faber Toy Tower hangfalpárt. Nem rossz, de nem az igazi... Az erősítő ennél jóval különb hangfalat is ki tudna szolgálni, véleményem szerint. Mit javasolnátok helyette cserére? Elvárásaim, kiegyenlített, részletező hang, tágas jó színpadkép. Álló dobozban gondolkodom. Basszus, legyen erőteljes, de nem v hangzásra gondolok, nincs szükségem többre, mint amennyi a zenében valóban ott van. Ugyanaz Ugyanez vonatkozik a magasra is. Lehetőségem lenne megvenni jó áron egy Pioneer s 81 k- t. Jókat írnak róla, de még nem hallottam szólni. Külsőre nagyon megfelelne, méreteire szintén. És ez nem a gagyi Pioneer, hiszen felvásároltak a TDA-t, és valójában annak a terméke. Hallotta már szólni valaki közületek, és ha igen, mi a vélemény róla? Előre lépes volna a Sonus Faber-hez, vagy csak oldal irányba lépegetnék a megvásárlásával? Előre is köszönöm a válaszokat.

  • norvik

    aktív tag

    válasz krichd1 #69338 üzenetére

    Nagyjából 500 ezret. Nem gond, ha használt, de legyen valódi előre lépés a Toy-hoz képest. Most ennyit tudnék, később esetleg mennék feljebb is. Ezt a Pioneer dobozt meg tudnám venni kintről, hazahozattalal együtt 400-ért. Ex demo darab. És köszönöm az eddigi válaszokat.

  • norvik

    aktív tag

    válasz Nemir Ombe #69334 üzenetére

    Ennyire jónak ítéled a Toy-t? Nem tartom rossznak én sem. De a színpadát szűknek érzem, és valljuk be, nem hallok rajta olyan részleteket, amiket a Denon ahd 7100-al simán meghallok. Pedig ez egy zárt fejhallgató, elvben nem igazán teres. Mégis jobb színpadképet " látok".

  • norvik

    aktív tag

    válasz dgyuri0123 #69349 üzenetére

    Uraim, elnézést a késői válaszért. Nem igazán értem rá, és sajnos más dolgom is akad, mint a hobbink.
    A Sonusok a hátsó faltól olyan 80 centire állnak, enyhén befelé fordítva. Az oldal fal egyik oldalon fél méternyire van, a másik oldalon bútor van szintén fél méternyire tőle. Egymástól három méter a távolság. A zene hallgató pozícióm közepén, tőlük egyforma távolságra van, két méternyire. Véleményem szerint nem rossz az elhelyezésük, sokat tologattam ide-oda őket, és a magam helyét is változtattam, kerestem a jobb hangzást. A helység akusztikája nem tökéletes, még javítanom kell rajta. De ez nem változtat szerintem azon a különbségén, amit a fejhallgató, és a hangfalak között hallok. A legmarkánsabb különbség a magas hangokban van. Míg a Sonus finomkodik, a fejhallgató kontrasztosan kirajzolja a dobseprű hangját, a cintányér meg pont olyan, amilyennek lennie kell, mint az életben. A Sonuson halkabb, és elkentebb. Nem cseng úgy le, ahogy kéne. Korábban egy Rotel erősítőm volt. Amikor lecseréltem a hangfalaimat a jelenlegire, a Rotel mellett határozottan hallottam a javulást a Sonus javára. Aztán eljött a mostani erősítő, és én csodát vártam. A csoda viszont elmaradt. Minimális javulást éreztem, ha éreztem egyáltalán. Illetve, volt csoda, de nem úgy, ahogy arra én számítottan, nem az, amire vártam.
    Odakint, amikor megvettem a Myryad-ot, hogy tudjam hallgatni, vettem hozzá fillérekért Kef q 15-ös hangfalpárt. Meglepően jól szólt, az árához, méretéhez viszonyítva. Az ára alatt azt a hatezer forintnak megfelelő összeget értem, amit én adtam érte használtan. Az új árát nem ismertem, de gondolom, nem lehetett úgysem túl drága. Szóval, hazahoztam, és kíváncsiságból rákötöttem itthon a Rotel erősítőre. Szépen szólt. Szinte partiban volt a Sonus-szal. Bosszantó, nem? Aztán, amit nagyon vártam, beraktam a helyére a Myryad-ot, és jött a csodavárás. Ami csak a kis Kef-nél jelentkezett. Határozottan lehetett hallani, hogy az új erősítővel mennyivel jobban szól, ugyanez sajnos a Sonus-ra nem volt igaz. Pedig mezei hangfalkábel volt csak a hatába döfve, olyan, amit sima elektromos boltokban árulnak, piros-fekete, métere nem hiszem, hogy több, mint kétszáz forint. Inkább kevesebb. Mivel a kef nekem kicsi volt, ráadásul külsőre már nem volt a legjobb állapotban, túladtam rajta. De bogarat tett a fülembe, ha egy kis Kef ilyen jól tud szólni, milyen lehet egy komolyabb?
    Tehát, azt már akkor láttam, hogy a Toy Tower nekem kevés. Egy igényeimnek megfelelő Sonus anyagilag elérhetetlen számomra, esetleg használtan juthatok ilyenhez, ha szerencsém van. Nagyon jó, nagyon szép hangfalak, de a névért túl sokat kell fizetni, túlárazottaknak tartom őket. Tehát Kef lenne az egyik főirány. Itt már ajánlottátok nekem, hajlanék is arra az eladó darabra, de a színe nem felel meg, erre is gondolnom kell sajnos.
    Nem tudok egyetérteni Nemir Ombe fórumtárs véleményével. Addig rendben van, hogy egy kommersz hangfalat semmiképpen sem vennék. A Pioneer, a Sony, Denon és egyéb japán gyártok hangfalai valóban nem képviselnek magas szintet. De a TDA cég azért már tett le az asztalra nem egy jó hangdobozt. Amiért a Pioneer felvásárolta, még nem lett rosszabb a TDA szakember gárdája, tervezési tapasztalata. Meghagyták a márkanevet is, önállóan tudnak működni. Annyi változott, hogy némely terméket Pioneer név alatt forgalmaznak. Innentől kezdve tőlem hívhatják akár Videotonnak is a hangfalat, ha jól szól. Sajnos, ezt a bizonyos Pioneer S 81-et sehol nem tudom meghallgatni itthon, pedig nagyon érdekelne, mielőtt ezt választanám, vagy más irányba mennék el. Itt van róla két teszt:
    http://www.hifinews.co.uk/news/article/pioneer-s-81-pound;2500/9459

    http://www.trustedreviews.com/Pioneer-S-81-Home-Cinema-Speakers-review

    Mindkét tesztet eléggé elfogadhatónak, reálisnak tartom, nem a What Hifi kategóriájú oldalak, ahol csak jó dolgok vannak.
    Az ára itthon nyolcszáz ezer, én a felét kéne fizessem egy pár ex demóért, tökéletes külső-belső állapotú darabért, ami éppen csak be van járatva.

  • norvik

    aktív tag

    válasz krichd1 #69436 üzenetére

    Hű, nagyon köszönöm a linket, felveszem velük a kapcsolatot, hátha meg lehet hallgatni. Kerestem én is itthon, tálaltam is pár linket, de csak teljes áron, és egyet használtan 490-ért. De akiket eddig tálaltam, azok nem tartják raktáron, igény esetén rendelnek belőle a nagykertől, ergo nem meghallgatható.
    Az a Kef q 15 tényleg nagyon jó kis doboz a maga nemében. Már sajnálom, hogy eladtam, megfelelt volna egy másod, kisebb rendszerben. Sajnos, eléggé le volt harcolva a külseje. Eléggé el nem ítélhető barbár módon kampós facsavar volt a hatukba gyilkolva. Szerencsére nem lyukasztották át, így nem kapott fals levegőt a beltér. De az valami mese jó hang volt azért az árért, és abban a méretben. Két út, egy spéci mély-közép hangszóróval, amibe a dóm is be volt építve. Tehát hangtengely csak egy volt, ami nem megy a hang rovására. Bikávelezhető, bár ebben a kategóriában még ennek nincs sok jelentősége szerintem. Nyugodt szívvel ajánlom bárkinek, ha egy jó és olcsó polc dobozt szeretne. Persze, ha ki tud fogni egy ilyet.

  • norvik

    aktív tag

    válasz fehér_ember #69438 üzenetére

    Természetesen nem azt a kábelt használom, kint nem akartam befektetni egy olyan hangfal kábelezésbe, amit eleve nem akartam megtakarítani, egyszerűen csak vennem kellett valamit, hogy hallgatni tudjam az erőlködőt. Azt már akkor megtanultam, hogy az olcsóbb is lehet jobb, mint a drágább, amikor a hifi magazin tesztelte az aiwa adf 220-at, és jobbnak jött ki, mint a kétszer annyiba kerülő Sony. A drága ár meg önmagában nem jelent garanciát a minőségre. Szintén hifi magazinos ítélet: a quadral német cég Wotan-ja. Silány mérnöki munka, és ugyanilyen kivitelezés akkori magas áron. Ez be égett a retinámba. Kerülöm is a quadral dobozokat, mint ördög a tömjént. A magyar forgalmazó perelt, amit a hifi magazin a mérési eredményekkel simán megnyert, de elvesztette a reklámokat. Ez volt az egyik szög a koporsójába.

  • norvik

    aktív tag

    Jelenleg éppen a fejest, és a hangfalat hallgatom felváltva, ugyanazzal a zenével. Nálam a fejhallgató egy szükséges rossz, jobban szeretem a dobozokat. De akárhogy hallgatom, magasban messze jobb a fejes. Ha ezt hozná nekem egy doboz már meg is vettem ( ha ki tudom fizetni). Épp az előbb beszéltünk az árakról... De, most épp az merült fel bennem, hogy ez a fejes lista áron, ezer, a hangfal meg 2000 euró. Listaáron, persze tudom, hogy a feléért is megvehető mindkettő. De az arányok azért megmaradnak. Ha ebből indulok ki, akkor az annyit jelent számomra, hogy nagyon mélyen kell a zsebembe nyúljak, ha hasonló hangminőséget szeretnék, mint amit a fejes tud...

  • norvik

    aktív tag

    válasz python1 #69443 üzenetére

    Minden túlárazott ezen a piacon szerintem. Mindent tudnának akciósan féláron is adni, és nagyon sok mindennel meg is teszik, és biztos vagyok benne, hogy arra sem fizetnek rá, csupán az egy darabra mert profit csökken. Összeségében akár még nőhet is, hiszen az eladások száma nő ezzel. Hát nem tudom, mi az a rengeteg változtatás ami a jelenlegi hangfalamból előcsalná a fejhallgatón halott magasakat. Hogyan írjam le? Feszesebb, precízebb, megfogottabb, kontúrosabb, részletesebb. Szépen kicseng, ahol kell. Amikor pörget a dobos a cineken, még lehetne számolni, hányszor teszi. A hangfalon ugyanez mosottabb, szürkébb. Nem rossz az sem, félre értés ne essék. Nem akarom leszólni az SF hangfalat. Míg nem ez az erősítőm volt, tökéletesen megfelelt. Jó. Csak nem az igazi. És még ezért sem leszek hajlandó áttérni a fejhallgatós zenehallgatásra, mert még így sem tud annyit nyújtani, mint a hangfal. A nappalim nem kong az ürességtől, parkett, vastag szőnyeg, bútor, ülőgarnitúra, könyvek. És nem is süketszoba. Aláírom, lehetne rajta javítani, de nem annyit, amennyit szeretnék kapni. És mégegyszer, a fejes csak kompromisszum. Lehet vele zenét hallgatni, ha muszáj. Volt már sok fejesem, nem is a legrosszabbak. De ez az első olyan, amire azt mondtam, hogy ezzel valamilyen szinten el lehet viselni a hangfalak hiányát. Azért vettem, mert nem lehettek kint hangfalaim. De itthon már más a helyzet, és az utcán, vagy az éjszaka csendjében kell fejest használnom.

  • norvik

    aktív tag

    válasz dgyuri0123 #69445 üzenetére

    Igen, a Myryad a forrás mindkét esetben, fejesnél és a hangfalaknál is. Szándékosan persze. Az egyetlen ami kicsit furcsa, hogy nem minden zenénél érzem egyformán a különbséget. Van, ahol a Sonus egész jól teljesít. De a Jacques Loussier Triónál kap ki a legjobban... Ha a lista árat nézzük, a Sonus kétezer, a fejes ezer euró. Ha azt az árat, amennyiért ténylegesen vettem őket újonnan, a fejes hatszáz euró, a Sonus meg háromszáz ezer nagyjából. Tehát így is közel kétszeres az árkülönbség. Ok, azt aláírom, hogy még ez is a fejes javára szól, hiszen abban alig van alapanyag, csak egy kis fém, fa, műanyag, és a driverek. A hangfalban ennél sokkal több mindennek kell lennie... Hű, Dee okosat mondtam

  • norvik

    aktív tag

    válasz dgyuri0123 #69445 üzenetére

    Pont ott vettem az SF-eket, jó volt ott vásárolni, normális a tulaj. Nagy dobozt szeretnék, a basszus miatt. Annak a Pioneer-nak a egyik tesztjében írták, hogy "big, airy acoustic in the Widor piece, and while not quite as explicit as the PSB gave a compelling account of the clarinet and piano. The Davenport jazz track was open and snappily dynamic, if again a shade less insightful than the PSB." Vagyis nyílt, dinamikus, levegős. Ez megfogott, és ha igaz, amit írtak, akkor lehet, hogy erre van szükségem. Csak meg kéne valahol fülelni. Külön bónusz számomra a kinézete, a zongora lakk, és a valódi fa, amiből készült. Persze, első a hang, a többi szempont másod, és harmadlagos. Ja, mégsem az ár is számít, sajnos.

  • norvik

    aktív tag

    válasz python1 #69449 üzenetére

    Ezzel teljesen egyetértek. És csak remélni merem, hogy nem tart addig el a folyamat. Már így is túl sok ideje tart. Hosszú évek óta csinálom a cserélgetést, és úgy érzem mindenem megvan, ami az igényem-anyagi lehetőségeim szerint meglehet. Már csak egy jobb hangfal kell-és több hifis cikket nem leszek hajlandó elolvasni, eltűnök a fórumról, hifi bolt tabuvá válik, és csak élvezni szeretném a zenét! Ámen

  • norvik

    aktív tag

    válasz python1 #69453 üzenetére

    Így próbálom. A zenei stílusokat is váltogatom, csak olyan zenét nem hallgatok tesztképpen, amit esetleg szeretek, de tudom róla, hogy "műanyag" , vagyis elektromos, és a hangzást a keverő pulton hozták létre. És közben azt is látnom kell, hogy sok régi kedvenc zeném szinte hallgathatatlan a felvétel milyensége miatt, pedig már akkor is voltak jóminőségű felvételek, csak éppen nem törődtek vele. Igaz ez sajnos ma is...

  • norvik

    aktív tag

    válasz dgyuri0123 #69457 üzenetére

    Köszönöm. Elgondolkodtattál, de nagyon. Nagyon is van alapja annak amit mondasz. Még nekiállok hallgatózni másként is, van is pár ötletem. Például, meghallgatom ugyanezeket a zenéket másik fejhallgatóval is, ami lineárisabb, mint ez a denon. Jó, hogy megemlítettem Jaques Loussier-t. Tehát nálad is hiányos magasban. A denon fejhallgatón nem az. Egy kicsit sem. És nem úgy, hogy luodnesses a hangja. Lent, az alsó tartományokban az, ott biztos csaltak a több basszussal. De a közép és a magas már nem ilyen. Most is azt hallgatom, egész alacsony hangerővel, és így is rendben van, nem fedett. Na, lesz mivel foglalkozzam...

  • norvik

    aktív tag

    válasz Mathiask #69462 üzenetére

    Csak részben tudok egyetérteni. Abban semmiképpen nem, hogy nem vennék olyan rendszert, amin hallgathatatlanok régi kedves zenéim. Egy jó részletező rendszer megmutatja a rossz felvétel hibáit, és ugyanígy a jó felvételek erényeit. Nem egy hangfal hibája, ha rossz egy felvétel. A hangfal csak tolmácsol.
    Elmondja az igazat kendőzetlenül. Nekem ne szépítse meg a valóságot. Ne ő zenéljen, csak adja át, ami a felvételen van. Nem használok equalizert, sem hangszín szabályzót, szerencsére nincs is ilyen az erősítőmön. Talán túloztam, amikor azt írtam, hogy hallgathatatlanul rossz, régi kedves zene. Fonográf, Na mi újság Wágner úr? , FG4. Mindkét lemezen van néhány szám, amit kedvelek. Maga a felvétel minősége számomra borzalmas. Nem is tudom, hogyan fejezzem ki. Olyan hideg, mesterséges. Fémes. A megoldás, hogy nem a hangfalakon keresztül hallgatom, hanem a konyhában, egy egyszerű kis zajkeltőn, ahol mindez annyira nem zavaró. Mindezt nem azért mondtam el, hogy bántó legyek. Nekem így a jó. Más, másképpen látja, és számára az a megfelelő. Abban viszont tökéletesen egyetértünk, hogy a műanyag zenék is szóljanak jól.

  • norvik

    aktív tag

    válasz dgyuri0123 #69467 üzenetére

    Nem fogsz meggyőzni :) veszek jó tápot, de az egy toroidos lesz, ki van nézve. Az ára negyven, eBay, és persze kínai. De jól néz ki a belvilága, és jó a marketing szöveg. Csak legyen igaz. Számomra az Abasco félmegoldás lenne. Még akkor is, ha abszolút elégedett lennék a hangjával, akkor is ott mocorogna a kisördög, hogy ez nem az igazi. Tehát azzal a tudattal hallgatom a Denont gyári táppal, hogy ez csak ideiglenes. A gond csak az, hogy jelenleg számomra túl sok minden ideiglenes, és itt jönnek képbe a mocskos anyagiak.

  • norvik

    aktív tag

    válasz dgyuri0123 #69467 üzenetére

    Nem bírtam magammal, be vagyok sózva. Délben hazajöttem, és nappali átrendezés, hangfal tologatás, hallgatózás. Korábban gyakorlatilag mindent kipróbáltam, kivéve ami ellentmond a saját magam is elfogadott törvényeknek. Nos, most ezeket is sikerült áthágjam. Hátsó falra nem tolunk hangdobozt. Azt vártam, hogy a basszus mennyisége ettől megnő, de hazug puffogós lesz, és vártam valamiféle negatív változást, hogy azt mondhassam ez is ki van pipálva, és nem segített. Hát egy újabb tévedés. Fg4. Nem borzalom, élvezhető. Rámszóltak (joggal), hogy fejhallgató vs hangfal abszurd. Nem is folytatom, de egy végszót még megengednék ebben a témában. Tehát a fejes csak egy pótlék, ha nincs jobb, vagyis hangfal. Igazából a részletessége ragadott meg, ami talán annak is betudható, hogy milliméterekre van a membrán a dobhártyámtól. Röviden. Amit ajánlottál, a hangerő, és a befelé fordítás eléggé bejött. Megnyugtató is, hiszen nem véletlenül vettem SF-t.Jókat olvastam erről a kis álló dobozról, majd megtetszett a hangkép is, személyes meghallgatásnál. De vissza a hallgatózáshoz. Magam írtam, kevesebb mint 24 órája, hogy fémes kellemetlen, hallgathatatlan az Fg4 a Fonográftól. Most ugyanez szól, valamelyest hallgatható formában. Nem lett tökéletes. De lett tere, mélysége. És kezd hasonlítani arra, amit anno analóg lemezjátszón hallottam. Persze, az egy távoli emlék, hazudhat. Elő kéne ássam a fekete lemezt. Megvan. Folytatom, de talán nem off-ban

  • norvik

    aktív tag

    válasz dgyuri0123 #69467 üzenetére

    Nem írok, elnézést. Ezt még emésztenem kell. Majd, ha kialakultabb véleményem lesz.

  • norvik

    aktív tag

    válasz norvik #69472 üzenetére

    Nagyon is alakul, egyszerre több fronton is. Az egyik, hogy sikerült egy meghallgatást kieszközölnöm erre a hétre arra a bizonyos Pioneer hangfalra. Fontos, de nem ez a legfontosabb. Korábban említettem Neked, hogy lakás felújításban vagyok. Itt, vagy privátban, már nem emlékszem, de nem is lényeges. Látszólag nem volt nagy változás, külsőre, de hangban annál több. A fal kapott egy belső burkolatot. Egy finn rendszer, ha érdekel, majd belinkelem őket. Panelek kerültek a falra, hangelnyelés, plusz szigetelés. Nem gondoltam, hogy ennyit változtat a hangképen. Az volt a célom, hogy javítsak az akusztikán. Nemrég lettek készen, és nem számítottan ilyen drasztikus változásra. Ami tetszett, nem tetszik, és fordítva. Szóval lehet kísérletezni, pakolászni. Én arra számítottam, hogyha lesz változás, akkor minden egyéb maradhat a régiben, egyszerűen csak jobb lesz. Ehhez képest drasztikus a változás. A szememnek jobb, szebb a lakás. De idegenné váltak a
    saját cuccaim hangzásban.

  • norvik

    aktív tag

    válasz dgyuri0123 #69474 üzenetére

    Egyáltalán nem gáz. Csak felborultak a dolgok, mintha megváltoztak volna a helység méretei, mintha nagyobb lenne, miközben kisebb lett oldatlanként öt centivel. Meg kell tálaljam mindennek újra a helyét, ide értve a hallgatási pozíciót is. Azért, az, amit csináltattam, átgondolt cselekedet volt. Lassan egy éve tervezem, és most valósult csak meg. Türelmetlen voltam, és vártam a csodát. Ami elmaradt. Sajnos, a sült galamb nem mindig röppen be az éhes szájba. Össze fog jönni, végső esetben vissza állítom az eredeti állapotot, és akkor is csak a költségeket buktam, és azt is csak részben, mert ez az anyag felhasználható máshova is. Közben pakolásztam, és már van pozitív tapasztalat. Hobo, Viszockij lemez. Ezeket a számokat kifejezetten hangosan szeretem hallgatni. Csak éppen korábban nem ment, legalábbis amennyire én szerettem volna. Ha a potit feltekertem arra a szintre, ami tetszett volna, rögtön vissza is kellett vegyek belőle, mert ide-oda pattogtak a hangok, zavaros katyvasz lett belőle. Ez már biztos nincs. És van egy másik pozitívum, vagy legalábbis azt hiszem, Te majd eldöntöd. Újra Jacques Loussier. Azt mondtad, hogy minden lemeze fedett, a dobos el van nyomva. Nem ismerem túl jól, igazából most ismerkedek vele, de tetszik, az a kevés, amit ismerek tőlük, nagyon bejön. Van egy Mozart lemezük. És most egy kicsit sem erőtlenek a magasok. Persze, lehet, hogy ez a lemezük kivétel. De elképesztően jól tud szólni, akár ilyen, akár olyan.
    Részben már megvan a magyarázat arra, hogy miért nem tetszett semmi szinte. Már a hifi magazinos idők óta odafigyelek arra, hogy fázis helyesen legyenek bedugva a táp kábelek. Rengeteget hallgatóztam anno, hogy eldöntsem, melyik a helyes oldal.. Aztán, mivel nem akartam újra ezeket eljátszani, szépen kimértem fázis ceruzával a nullát, pluszt, és a dugókon jelöltem is magamnak. A panelek miatt az aljzatok helye részben megváltozott, , de azokat is átkötötték, amik maradtak. Ellenőríztem, és a DAC-ot leszámítva, minden fordítva volt. Pont az a cucc, ami a legkevésbé érzékeny rá, talán éppen a vacak gyári tápja miatt. Na, mára bőven elég ennyi.

  • norvik

    aktív tag

    válasz fehér_ember #69478 üzenetére

    Nem titok, erről van szó:http://www.ebay.co.uk/itm/100VA-TOP-LPS-Low-Noise-LPS-Linear-Power-Supply-PSU-for-audio-amp-DAC-/111975698471?var=&hash=item1a12459027:m:mJL8XrsUTyuTZhHDUuSdfbA

  • norvik

    aktív tag

    válasz Mathiask #69479 üzenetére

    http://www.halltex.hu/hangszigeteles/#akusztikai-megoldasok

    Itt vásároltam, és ők is csinálták meg. Elnézést, hogy a link nem beágyazott, de mobilról írok, onnan csak így megy,, legalábbis nekem.

  • norvik

    aktív tag

    válasz Dorian #69487 üzenetére

    Tervezve lett. Van egy amatőr hangmérnök ismerősöm (az amatőrt úgy értem, hogy nincs képzettsége, és a rendes munkája mellett amatőr zenekarok felvételeit veszi fel, kevergeti, ingyen, hobbiból). Ő mért, számolt, és az ő iránymutatásai alapján lehel lettek kiválasztva a panelek a falakra, és a plafonra. Nem egységes, nem került mindenhova a panelekből, van ahol csak álpanel van, hogy azért a síkok egyben legyenek. Az egész, nem a jelenlegi állapothoz lett tervezve sajnos, mivel a bútorzat egy része cserélődik. Persze, az anyagát, méreteit ismerjük, de méréskor nem voltak a helységben. Ez sajnos, kényszer volt, mert a munkák alatt nem akartam az új bútorokat, kitenni kockázatnak, és máshova nem igazán lett volna lehetőségem áthelyezni, na meg anyagilag sem birok egyszerre mindent. Bízok az illetőben, jól ismerem, és nem volt könnyű rádumáljam erre a baráti szívességre, mert egyébként nem vállal ilyet. Kockázat persze van, hogy így nem a legjobb eredményt kapom majd, de néhány panel esetleges áthelyezését már én is meg tudom oldani, ha szükséges.

  • norvik

    aktív tag

    válasz Dorian #69493 üzenetére

    Textil, geotextil tapéta. Hogy a geo rész mit jelent, ne kérdezd. Talán kőzetgyapot... Be volt fóliázva, amikor hozták, kibontani nem akartam, hogy ne koszolódjon. Aztán mire hazaértem, fel is volt rakva, apám volt a szakikkal. És azért nem olyan vékony, mint ahogy írjak. Önmagában talán, de valamire rá is kell rakni. Ráadásul a külső falakra hőszigetelő is került.

  • norvik

    aktív tag

    Ma megint rohantam haza hallgatózni, de kissé józanabban. Hallgatva rátok, józan észre, és arra, hogy a hangfal nem fejes, egy darabig még marad az SF Toy. Lemondom holnap a Pioneer meghallgatását. Fáj kicsit. Külleme tetszik, és valószínűleg jobb, ha csak egy kicsivel is, mint az SF. És ha hallanám, és ha csak egy kicsit is jobban bejönne a hangja, mint a Toy-nak, nem tudnék ellenállni a kisértésnek (így is le kellett győzzem magam). Abban biztos vagyok, hogy ez a Toy kevés. És abban is, hogy ez a Myryad, amivel hajtom különbet érdemel, és alapja lehet egy komolyabb rendszernek. És a Denon-dac is jobban ki tudni futni magát. Meggyőződésem, hogy abban is több potenciál van. Jelenleg három stabil pontja van a rendszeremnek, véleményem szerint. A magam összerakta HTPC, a Denon da-300, és főként a Myryad MI 240. A kábelek képlékenyek, vannak, de változásoknál azoknak is valószínűleg változnia kell. A Pioneer hangfal valószínűleg jobban szólna. És más is, ebben az árkategóriában, amit jelenleg ki tudnék fizetni. Hangban viszont inkább oldal lépés lenne. Na jó, lehetne egy kis pozitív változás is. De semmiképp sem annyi, mint amennyi tartalékot látok a Myryad-ban. És ha már lépek, jó lenne nagyot lépni, hogy spóroljak az anyagiakon, ne kelljen minden lépcsőfoknál vétel-eladás-amortizációt fizetnem. Tehát, marad az eredeti terv. Kicsit gyűltök, vagy kimegyek megint egy időre dolgozni, és veszek egy exdemó, vagy alig használt magasabb szintű SF-t. Azzal azt hiszem, a hangi és esztétikai igényeimet is sikerül majd kielégíteni. Elég az oldal sasszézásból.

  • norvik

    aktív tag

    válasz dgyuri0123 #69496 üzenetére

    Sehogy. Legalábbis a magam tapasztalata alapján. Szolgáljon okulásul ez az alábbi a kis történet.
    Szerettem volna hangfalak nélkül, fejessel, jó minőségben zenét hallgatni. Tesztek alapján bejött az iBasso DX-90. Megnéztem, hol a legolcsóbb, természetesen kínaban, és onnan rendeltem egyet. Megjött, gyönyörűen szólt, és annyira melegedett, hogy égette a combomat, a nadrág zsebén keresztül. Az akksi meg félórán belül le is volt merülve. Írtam az eladónak, választ sem kaptam. Kezdtem nézegetni az európai forgalmazókat, hátha szervizelik. Magyarországon a Bartimex Audio. Van itt nekik is regjük, írtam hát nekik privátban, hátha megjavítják, pénzért. Választ sem kaptam. Nem filléres cucc, nem akartam veszni hagyni. A magam amatőr módján szétkaptam, hátha olyan hibát tálalok benne, amit magam is orvosolni tudok. Zárlat, ilyesmi. Az eredmény nulla. De. Nem volt benne sorozat szám. Jött az ötlet, rendelek egy ugyanilyet a holland forgalmazótól, és nekik visszaküldöm a régit, egy napon belül, hogy bocsi, de nem jó. Megrendeltem, és tökéletes volt. Hangban is, és nem is melegedett. Nem voltam etikus, bár utólag azt mondom, hogy joggal és helyesen cselekedtem. Szóval, vissza küldtem a holland forgalmazónak a kínai kereskedőtől vett hibás terméket. Az volt a tervem, hogy kicseréltetem, és az egyiket eladom használtan. Nem jött be, mert nem tudtak újat küldeni helyette, kifogott a raktár készlet. Na, mondom, semmi gond, levásárolom ha lehet. Lehetett. Így lett Denon Ahd 7100-as fejesem. Kicsit ráfizettem, és nem bántam meg. Helyesen tettem, vagy sem? Azt hiszem vásárlói szempontból, igen. Nem voltam etikus, de velem sem voltak azok. És, tudom, hogy senki nem járt rosszul. A terméket vissza küldték a gyártónak. Ő bukott, de hát ő is csinált vackot. És még egy apró tanulság. Bartimex audio. Pénzért sem akart szervizelni egy általa is forgalmazott terméket. Pontosabban ilyen irányú kérdésemre választ sem volt hajlandó adni. Számomra ez csak egyet jelenthet azzal, hogy tőlük semmit nem veszek. Akkor sem, ha olcsó.

  • norvik

    aktív tag

    válasz dgyuri0123 #69499 üzenetére

    Meghallgatom. Jó a név, árban több, mint megfelelő, és még tetszik is külsőre. Ha valódi előre lépés, nagyon is szóba jöhet.

  • norvik

    aktív tag

    válasz Polllen #69503 üzenetére

    Igen, alapból jogos, amit tettem. De, van egy hatalmas nagy de is. Olyanokkal tettem, akik teljesen fairek voltak velem. Vagyis gyakorlatilag vissza éltem a fairségükkel. Lelkiismeret furdalást nem érzek, mert így ők sem buktak. A képlet a következő: van egy tisztességtelen forgalmazó, alacsony árréssel tud dolgozni, felelősséget nullányi mennyiségben vállal. Keres is rendesen, és ha rossz lesz a neve, szépen változtat rajta. És jövök én, aki a tisztességtelen forgalmazó által eladott terméknél szeretném menteni a veszett fejsze nyelét. Persze, jogos, hogy a pénzemért üzemképes, megfelelő minőségű cuccot akarok. De miért a tisztességes forgalmazó kell ezt esetlegesen megszívja?

  • norvik

    aktív tag

    válasz blattida #69505 üzenetére

    Nem érzem magam emiatt fasza gyereknek. Kicsit sem. De akkor sem erezném magam jobban, ha a gyártó hibás termékéért, amire kifizettem a garancia időt, lenne egy szar, működés képtelen cuccom. Ráadásul, nem ezt az utat kerestem. Próbáltam pénzért javíttatni, Bartimex éknél. Nulla eredménnyel. Tehát az lett volna a helyes megoldás, ha benyelem a veszteséget? Vagy az, ha nekiállok pereskedni egy kínai céggel, aminek eredményeként három év múlva fizethettem volna még egy jó kis ügyvédi díjazást, minden pozitív eredmény nélkül.

  • norvik

    aktív tag

    válasz Polllen #69507 üzenetére

    A mondatot, illetve a gondolatot be is fejeztem. Nem szívta meg. Mert szerződése volt, van a gyártóval, akinek szépen vissza küldte. Igazad van, kínai eladótól a vásárlás annyian kockázatos, hogy az utaztatás költsége az európai vevőé. Ezt szívesen vállaltam volna. De választ sem kaptam rá. És mondok még egy példát, európai,v itthoni vásárlásra. Denon Ah-d 7100. Európai vásárlás. Letelt a garancia, és akartam venni egy pár drivert, pluszban, tartalékba. Mert abbahagyjak előbb utóbb a gyártását, és mert tetszik a hangja, és szeretném magam biztonságban érezni. Szerencsére nem romlott el, de akár ez is megtörténhetett volna. Driver nincs, nem is rendelhető. Garanciában cserélik a teljes fejhallgatót, de ha vége a garinak, akkor kuka, vegyél másikat. Egy akciósan is több, mint 600 eurós fejesért.

  • norvik

    aktív tag

    válasz gordonfreemN #70083 üzenetére

    Mi beleszólása van a hangba a világító kijelzőnek? Nem tudom, de van. Az erősítőmön van lámpa oltás, sajnos a többi cuccomon nincs. Talán az, hogy nem vonzza oda a tekintetet, jobban tudsz a zenére figyelni. Teljesen szubjektív. De bármennyire is az, sokkal szebben szól a zene, ha nem világítanak a fények. És nem én vagyok az egyetlen, aki úgy gondolja, vagy méginkább így érzi, különben nem ilyenre konstruáltak volna sok gépet. Egyébként nagyon szívesen olvasnék a VDC-s ezüstös tapasztalatodról.

  • norvik

    aktív tag

    válasz dgyuri0123 #70087 üzenetére

    Nagyon kíváncsi vagyok rá. Az elmúlt két hétben nagyon sokat kísérletezgettem. Hangfal pakolászás, szőnyeg eltávolítás, illetve csere, beforrasztás, kiforrasztás. Természetesen wbt ezüst tartalmú ónnal. Már csak a pákám nem audiofil minőségű lassan :)
    A dac tápja is meg van rendelve, augusztus elején érkezik, és ha lehet, megkérlek rá, hogy teszteld. Megérkezik, kibontom, bejáratás nélkül használom egy-két napot, aztán átadnám számodra, persze csak ha vállalod. Hitelesebb lesz, mintha én mondanék róla véleményt, meg nekem amúgy is csak a gyári táppal szerzett élményeimmel tudnám összevetni. Az Abascot nem hallottam, tehát alapom sincs az összehasonlításra. És persze ott lenne az is, hogy jónak akarnám hallani, ami azért befolyásolja a tisztánlátást.

  • norvik

    aktív tag

    válasz fehér_ember #70090 üzenetére

    Igen, azt rendeltem meg ma reggel. Nem változtattam meg a döntést. Tetszik a külseje, de főleg a belvilága. És nagyon remélem, hogy amiket írnak róla, az nem csak marketing szöveg. Majd megtudjuk. A vámtól tartok egyedül, talán megúszom. Garancia nem izgat különösebben, a hosszú évek során, amióta csak elektronikai dolgokat veszek, soha semmim nem romlott el garancia időn belül, de túl sem. Egyetlen kivétel volt, amit itt már leírtam, de az eleve hibás volt.

  • norvik

    aktív tag

    válasz dgyuri0123 #70091 üzenetére

    A bizalmam nem alaptalan, szóval ne köszönd. Rendben, járatom :) és még egy ötlet, ha már ilyesmire adjuk a fejünk. Mit szolnál hozzá, ha a Dac-omat is oda adnám hallgatózásra? A cél az lenne, hogy lássuk, van-e szórás a termékek minősége-hangja között. Remélem, hogy nem lesz. De kizárni nem tudom, hiszen korban is van köztük különbség, és nem is ugyanarra a piacra készültek. Nem lepne meg, ha volna hangzásbeli különbség. Ha egy cég piacra dob valamit, akkor kezdeti időkben bele ad apait, anyait. De később, lehet, hogy ócsítani akar, és kihagy, vagy cserél ezt-azt. Vagy éppen fordítva, rájöttek közben valamire, és itt-ott javítottak. Nem tudom, csak hangosan gondolkodom. A józan ész azt súgná, hogy nem szabad eltérésnek lennie. Ha javítottak közben, akkor adjak ki drágábban MKII névvel, ha rontottak, akkor... csúnyát mondanék.

  • norvik

    aktív tag

    válasz dgyuri0123 #70102 üzenetére

    De igen, valóban túlzás. De nem volna megnyugtató a számodra is, ha tudnánk, hogy olyan egyforma, mint két tojás? Igaz, semmin nem változtatna, hiszen nem cserélném le, mert elégedett vagyok a hangjával.

  • norvik

    aktív tag

    válasz Dorian #70175 üzenetére

    Gyuri eléggé részletesen leírta, amit tapasztalt. Igaz, a kis ezüst kábelt nem igazán tesztelte, de nekem ennyi is bőven elég volt, hogy akarjam ezt a kábelt. Kell, két példányban. Ma próbáltam is megrendelni a GEM-től, de kissé megakadtunk, mert a silver session-bók három is van. 55, 90, vagy 125 pikofarádos volt, amit Gyuri hallgatott?

  • norvik

    aktív tag

    válasz Dorian #70182 üzenetére

    Nagyon szépen köszönöm. Rendelés megy, remélem, hamar fülvégre kaphatom!

  • norvik

    aktív tag

    Talán nem ide való a kérdés, ezért inkább off-ba teszem. A Cd lejátszóm lézer olvasója haldoklik, a megvakulás szélén áll. Rendeltem komplett mechanikával újat. A héten a kezembe kerül, ha a nyomkövetés nem hazudik. A kérdés az, hogy ezt állítgatás nélkül ki tudom e cserélni, úgy, hogy kiveszem, beteszem, vagy érdemes szakszervizbe vinni. Műszaki ember vagyok, szerelés nem gond, de az elektronikához sötét vagyok, nem az én területem. Rotel RCD 971 vár műtétre, ha ez segít a válasz adásban. Köszönöm előre is.

  • norvik

    aktív tag

    válasz lemmy9 #70188 üzenetére

    Nem Ali, hanem EBay. Egy német cégtől jön, elvben teljesen eredeti, Sony, amit a Rotel használt ehhez a lejátszóhoz. Ezek alapján nem tartom valószínűnek, hogy új lenne, inkább maradék raktár készletre gondolok.
    És, persze, csak reménykedem, hogy nem annyira régi, hogy eleve vak legyen. Köszi az infót. Próbálok vigyázni, ami a sztatikus dolgokat illeti. Arra számíthatok, hogy nem kell belőni, állítgatni? Arra inkább már nem vállalkoznék.

  • norvik

    aktív tag

    válasz dgyuri0123 #70205 üzenetére

    Valamikor az éjjel kérdezte, hogy milyen színű dugókkal kérem. Válaszoltam rá, azóta semmi.

Új hozzászólás Aktív témák