Új hozzászólás Aktív témák

  • Foglalt név

    addikt

    válasz czappa #37 üzenetére

    Ne haragudj, de számomra elég furcsa meglátásaid vannak. Szerintem inkább kényszer az, hogy küzdened kell a megélhetésért és ha szabadon választhatok, akkor sokkal szívesebben tölteném az időmet a szeretteimmel. Néha megijedek tőle, hogy vannak, akik ezt máshogy érzik. Ehhez a döntéshez persze kell egy háttér, amit pl. az állam adhat meg. Az lenne tudniillik a feladata, hogy az állampolgárok javát szolgálja, pl. megteremtse a lehetőségét annak, hogy bárki felnevelhesse a gyermekét.
    Nem értem miért jobb ennél az, hogy 2 állásban gürizik mindenki és a pénzének 70%-át
    olyan szervnek adja, aki jószerivel semmi ellenszolgáltatást nem nyújt. Tudom nem ide tartozik, de lassan én már szívesebben élnék egy olyan országban, ahol megkapom a megkeresett pénzem, megvehetem belőle az áfa nélküli kenyeret, a mostanihoz képest féláron a benzint, a regisztrációs adó nélküli autómba, amit nem állít meg az én pénzemből fizetett rendőr, miközben esetleg a kórházba megyek, ahol ugyanúgy fizetek az ellátásért, de nem hasraütésszerűen.
    Arról nem is beszélve, hogy nem tudom ki próbálta már egy 4-5 tagú család háztartását rendesen vezetni, úgy hogy esetleg nem is egy 45nm-es panellakásról van szó. Nem biztos, hogy kisebb feladat és felellőség, mint 8 órát lehúzni a gyárban. :U

Új hozzászólás Aktív témák