Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DraXoN

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz gabe_ #159 üzenetére

    Ahogy öregszik a telefon úgy romlik a képminőség idővel (karcok a lencsén, az UV-fény "mattítja" az optikát ha műanyag (olcsó telefonban), ha üveg az is kicsit megfolyik, és a szenzor is "mattul" UV től szenzort), de a sok használattól a szenzor korával idővel egyre erősebben fordul elő "szivárgás" 2 foto-cella között (nem jut eszembe mi is a neve most pontosan egy-egy optikai elemnek a szilicium lapkán), ami által zajosodik a kép.

    Persze a telefon minősége is befolyásolja mi-honnan és mennyire romlik, jó eséllyel 2-3 éves távlatban fel se tűnik, de lehet egy azonos beállítású fotó új korában és 4 évesen más minőséget hozna ki... főkép gyenge fényviszonyok mellett lehet ez látható (este pl.)
    Persze ... itt a szoftver updatek is bele tudnak kavarni. Nem jellemző de azért fodult már elő, hogy egy-egy új modell megjelenésekor a kameráját az előd modelnek "visszabutítják". (Apple és Samsung is futott ebbe bele, de ráfogták, hogy "szoftverbug" volt és javították egy új verzióval... De LG V20amnál is eljátszotta ez az LG, hogy a mentet képek bitrátája az újabb android verziókkal csökkent.. ezáltal erősebben tömörítette a képeket ami nem tett épp jót a minőségnek.. ők nem is kommentálták, a csökkentést 2x is eljátszották 7->8as droid és 8->9es droidok esetén... utóbbi droid verziót csak a koreai változat kapta meg, mindenki más a 8ason ragadt.. szerettem azt a telefont azt leszámítva, hogy évente kellett új akku bele :\ ... mondanám jó, hogy cserélhető volt hátlap levétellel)

    [ Szerkesztve ]

    The human head cannot turn 360 degrees... || Ryzen 7 5700X; RX580 8G; 64GB; 2TB + 240GB + 2TB || Samsung Galaxy Z Flip 5

  • metalstorm

    aktív tag

    válasz gabe_ #159 üzenetére

    Szia! Neharagudj de a s10+ ezerszer jobb! A Honor az csak egy erőltetett olajfestmény :) Nem hiszem el hogy csak én látom mekkora xar... pedig a szemem már nem a régi! Ja és bocs, nem szídni akartam. Csak hangsúlyozni próbáltam a különbséget. Egyre biztosabb egy S10 vásárlás... Az a qrva volte nem megy a pixelen.... :R

Új hozzászólás Aktív témák