Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sinesol

    veterán

    válasz kilua #7 üzenetére

    Azért nem olyan nehéz egy emberi környezetben mozogni, pontosan mi lehet az a megoldhatatlan gond? Ha mondjuk van hosszu flexibilis karja, rajta érzékelővel, akkor a földről is tud mondjuk répát szeletelni, nem kell hogy olyan magas legyen, mint egy ember, ha van 4-6 karja, akkor pl szinkronban tudja mondjuk egy piskotasütés műveleteit elvégezni, miközben egyáltalán nincs hátrányban amiatt, hogy emberekre van szabva a konyha. Ez csak egy példa, de gondolom érted, hova akarok kilyukadni.

    Mivel nincsenek meg az emberekre jellemző korlátok, szinte csak a fantázia szab határt annak, amit létre lehet hozni, a humanoid forma nagyon csőlátás, erősen behatárolja a lehetőségeket. Lehet a robotnak apró drónja is, ami mondjuk másféle munkát csinál, amire az alkalmasabb az adott helyzetben, de repülhet maga a robot is, lehet alatta teleszkópos láb is, stb. Eleve pl. a fejnek mégis mi értelme van egy robot esetében? Csak felesleges sérülékenyseg, mivel használhat műholdas képet, gps-t, lidar-t, infrat, stb. De ha mindenképp kép kell bentről, akkor tucatnyi miniatür drőónt kiengedhet és szinronban láthat tucatnyi helyiséget, stb.

    Nemrég láttam az Alkotó cimű filmet, ott rettenetesen kijött, hogy mennyire cringe technikai szempontól ez a humanoid robot téma. Szint percenként voltak agyf.sz pillanatok, kb szinte mindent meg lehetett volna oldni jobban akkor is, ha csak a mai technikai képességeket implementálják. Elég csak annyi, hogy a robot kiabál a többi robotnak hogy jönnek a rosszfiuk, ahelyett, hogy egy mai buta messengerben elküldené mindenkinek egy ezredmásodperc alatt..:D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák