Új hozzászólás Aktív témák

  • lapa

    veterán

    sok szeretettel a legújabb mérési eredményeim. szerintem a számok szépen kerekednek, egy némiképp felültervezett 400w FSP Zen veszteségével együtt nagyjából 21,3w-ból kapcsolódok a netre.

    a világítás meg a többi cucc ilyenformán 90-95% körüli hatékonysággal megy, hiszen a veszteség nagy részét (a statikus 9w-ot) elszámoltam a szerverhez. mondjuk 100w fogyasztás esetén a táp 15w veszteséget csinál, amiből csak 6w jut a 80w-nyi többi fogyasztóra (meg a kábel).

    napelem esetén 12,2w lenne az internetre csatlakozott gép (web-, mailszerver, letöltés, nas, terminálszerver stb.) össz fogyasztása, adsl modem inkluzíve. azt már barátibban ki lehet hajtani akksiról, mint a t61 22,8w-ját. közvetlenül akksira / panelra kötve egyből megszűnik a jelenlegi táp veszteség is.

    kicsit olyan ez nekem, mint a régi legos emlékek. mikor kicsi voltam még a 3 bébielemes 4.5v motor volt a menő. aztán paradigmaváltásom lett... ahogy megláttam a Régiposta utcai Triálban az óriás dobozos TGV jellegű 12v szupervasutat már tudtam, hogy a 12v a jövő. most megint ezt érzem.

Új hozzászólás Aktív témák