Új hozzászólás Aktív témák

  • scream

    veterán

    Hali!

    Munkához (programozás) keresnék ThinkPad-et - elsősorban használtan (bár nem az ár miatt, hanem a mostani "remek" tulajdonságok és az új modellek "minősége" végett, plusz ott van, ha az ember nem polci konfigot szeretne a hónapos várakozási idők).

    Ami kellene - hosszú üzemidő, normális IPS kijelző (250 nit+, FHD, matt, touch nélkül), nem szeretnék sütni/főzni rajta, viszont jó volna, ha nem sikítana a ventije (se coil whine), nem lenne rossz, ha cserélhető lenne: RAM (mind 2/4 modul), WWAN, WiFi/BT, M.2 SSD, mindezt lehetőségekhez mérten kompakt méretben (jöhet 13, 14, 15"), lehetőleg vmilyen linux támogatottsággal. Mi állhat ehhez a legközelebb?

    Elsősorban a munkámhoz jelenleg csak a CPU, ami fontos (bár igazából nem létszükséglet se az i7/i9, se a Xeon), VGA nem - az új IGP-k gond nélkül kezelik a 4K-s kijelzőket (mmint most nem interface szempontból, hanem nyers teljesítmény tekintetében), amiből max 1 lenne rákötve, illetve a több/sok RAM - legalább 32GB. TrackPad nem érdekes, mert vagy vezetéknélküli egérrel vagy TrackPoint-tal lenne használva. Viszont dGPU/dVGA nélkül, normális hűtéssel/teljesítménnyel és bővíthetőséggel szerelt gép - főleg az újabbak közül - egészen ritka.

    X1C Gen10-re kértem egy árajánlatot (32GB, 1TB, WWAN előkészítés, FHD 400nit low power, 5 év on-site), de csillagászati összeget, meg időt kaptam rá, illetve pár review-t átfutva nem igazán győzött meg, hogy biztos ez kell nekem.

    Ti mit vennétek? Én P53-kat nézegettem német ebay-ről, de nem bánnám, ha lenne vmi könnyebb alternatíva, ami megközelíti a P51/52/53 szinvonalát - összeszerelési minőség, megbízhatóság, tartósság szempontjából.

    Árban - szerencsére - elég rugalmas tudok lenni, de igyekszem költséghatékony maradni.

Új hozzászólás Aktív témák