Új hozzászólás Aktív témák

  • fgordon

    senior tag

    Sziasztok!

    Megnéztem a halottnak tűnő T61, 6 cellás 56 / 46.81 Wh-n még 1 hete működő aksit. Szétszedtem, nagyon precíz benne a Li-Ion cellák bekötése, jó a cellák szigetelése, számomra minőségi Japán munkának tűnik.

    A cellákat megnéztem külön-külön multiméterrel, mindegyik pontosan 3,7 V-ot mutat, együtt 11 V-nál picit többet (ha az első cella + és az utolsó - részét mérem), két cellát együtt 7,4 V-nak. De ahol összevonva kell elvileg kijönnie a 11 V-nak rá az aksi nyákjára, ott nem jön ki áram (pedig mint előbb írtam, van 11 V).
    Nem jön ki áram az aksiból, hiába mérhető.

    http://jaforeck.wordpress.com/2012/07/24/t40-recelling/

    Ez alapján csak megmértem multiméterrel, nem zártam rövidre, mégis az 1%-ról 16%-ra ugrott az aksi kapacitása. Már lement 15%-ra. A Thinkpad Power Manager programja nem tud mit csinálni a többszöri perform reset után sem.

    Tud valaki válaszolni, vagy hol van itt Li-Ion aksi "mélyvíz" topic?
    A cellák a mérésem szerint külön külön fizikailag jók, van bennük megfelelő töltés, nem halottak.
    Bár úgy vannak bekötve, hogy 2-2-2 össze van párhuzamosan kötve, és a 3 db 2 cella pedig egymás után.

    Kb így, csak jóval szebb kivitelezésben:

    Létezhet, hogy a vezérléssel történt valami?

    Tudom, ha például túltöltődne egy Li-Ion cella, az durva tüzet okozna, ezért én csak mértem eddig, nem csináltam semmit az aksival.

    Valakinek valami ötlete, esetleg valami vélemény a fenti hivatkozáson leírt módszerre, vagy az ottani fórumhozzászólásokra? :R

    ▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏

Új hozzászólás Aktív témák