Új hozzászólás Aktív témák

  • rooland

    senior tag

    válasz Tim82 #70029 üzenetére

    Köszi a fórum linket hasznos volt, még nem találtam meg ezt, pedig sokat keresgéltem már.
    A probléma nálam is hasonló BIOS elem indul-nem indul, napokat várni kell aztán megint indul. Viszont nekem mindig bekapcsol és el is kezdi tölteni, nálam a WinXP töltőképernyőjénél fagy meg mindig. Csökkentett módban viszont mindig el tud indulni.

    Részletes:

    Egy régi IBM T20 laptopom van ami random mód megfagy, de teljesen, kurzor is. Utána ha újraindítom a Windows XP töltő képernyőnél megfagy és nem tud elindulni. Akárhányszor újra indítom, a WinXP töltő képernyőjénél mindig megfagy (a töltő csík is megáll). Ha hagyom 1-2 napot állni, akkor utána megint elindul, de random 10perc-2óra között megint megfagy. És utána megint nem indul napokig a windows (a gép maga elindul), de aztán újra indul pár nap állás után. Kitakarítva elvileg ki volt, túlmelegedés ellen. HDD-t cseréltem, esetleges sector hiba miatt. Op rendszert már régebben újra telepítettem (Egyébként azt is 10ből egyszer sikerült telepíteni, mindig megfagyott ugyanazon a ponton a telepítés).
    Csökkentett módban mindig elindul. Amúgy csak filmezésre használom (használnám) egy hónapban 1-2szer. Szinte alig használom.
    Egy érdekesség, hogy az alaplap elem ki van véve, mindig be kell állítani az időt ezért ugye. Volt egy jó időszaka a laptopnak és szépen ment elem nélkül. Aztán vissza raktam az elemet (gyári, vagyis már használtan vettem azóta nem cseréltem az elemet) és azóta megint fent áll az előbb leírt probléma. Elem nincs benne azóta. Mintha az bolondította volna meg vagy én nem tudom.

Új hozzászólás Aktív témák