Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • _ak_

    addikt

    válasz yanna #4188 üzenetére

    Én inkább azt mondanám, h csakis extrém esetben károsíthatjuk. Egyrészt a mobil cpuk (tudtommal) jobban bírják a strapát arról nem beszélve, h mára azért egész jól működnek a biztonsági kapcsolók (túlmelegedés esetén pl az órajel csökkentése). De némi racionalizmussal ilyen esetek nem fordulnak elő. Itt van mondjuk egy p8600-os cpu, mint a táblázat is mutatja 105ig is felmehet a cpu hőm teljes terhelés során. Ezt véletlenül nem hiszem, h akárki eléri, erre azért már rá kell gyúrni.

    De mint az előbb is próbáltam említeni, h általában nem azért használ valaki ilyen programot, mert úgy gondolja, h jobban tudja a lenovoéknál, h h kell hűtést szabályozni, hanem egyszerűen a rendellenes működést próbálja korrigálni.

    Let's begin, de gozaimasu!

  • csiktor

    tag

    válasz yanna #4188 üzenetére

    Minden hardver eszköznek a minél alacsonyabb hőmérséklet a megfelelő (ideális lenne az abszolút 0 fok :) ). Ilyen szempontból az a legjobb, ha folyamatosan maximális fordulatszámon megy a ventillátor.

    Így azonban ugye egyrészt hangos, ami zavaró lehet, másrészt többet fogyaszt, harmadrészt pedig sokkal hamarabb elkopik a venti és máris visszafordult a dolog: elméletben hosszabb élettartamot biztosítasz a hardvernek, de korábban cserélheted a ventit, ami pénz idő és munka.

    Szerintem alap esetben az a jó, amit a Lenovo/IBM kitalált és beállított. Ha nincs vele bajod, akkor szerintem ne nyúlj hozzá. Viszont ha valami gond van: pl. nem működik megfelelően a szabályzás, nem szállít már annyi levegőt a venti a kosz miatt, túl meleg a proci (pl. mert már kezd beszáradni a hővezető paszta) stb. akkor érdemes lehet hozzányúlni a szabályzáshoz.

    A feszültség ESIK, az áram pedig FOLYIK!

Új hozzászólás Aktív témák