Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz FoxiestFox #76046 üzenetére

    Én nem mondtam, hogy gyártsunk sz@r kijelzőket csak azt, hogy szerintem nem azok a lényeges tulajdonságai ergonómiai szempontból, amiket Te megjelöltél (színek, átmenetek, betekintési szögek).

    A "nem jók semmire" állításoddal vitatkoznék. Én a T410-esem Samu 1440*900-as paneljén csináltam elég sok mindent. Volt rajta programozás, képnézegetés, excel, word, netezés, PDF-ek, még filmnézés is, szóval elég sokféle, és a betekintési szögek miatti morgolódáson kívül más bajom nem volt vele. Pedig 6bites TN volt, borzalmas rossz betekintési szöggel, kb. szemből se stimmeltek soha a színek teljesen. Amúgy azt egy szóval nem mondtam, legyen kis felbontású, de azoknak is megvan a maga felhasználási területe.

    Ha rám céloztál, hogy "azért jó a trágya", mert elképzelésem sincs, milyen egy jó, az sem állja meg a helyét, itt van egy Dell P2414H IPS monitorom mellette, ráadásul műszeresen kalibráltatva, amiről elég jó véleménnyel van a szaksajtó is: [link]. A T410 mellett is ezt használtam az asztali gépemmel.

    Jössz ezzel a Core-M-el... Ezzel mit csináljak? Egyfelől drága (300 dollár csak a proci [link]), és még évekig az is marad, másfelől 4,5W TDP-vel? Oké, hogy rövid feladatokban gyors, mivel turbózik, de utána? Marad 0,8-1,2Ghz? Azzal meg mit lehet csinálni? Nem sokat. Én is le tudom korlátozni a 35W-os Sandy Bridge i7-em 1,2Ghz-re, úgy a komplett package power 8,5W Cinebench alatt, mégsem teszem... Én azért 15W alá inkább nem adnám az új prociknál sem. Persze, ezeknél már meg lehetne oldani, de akkor meg nem lenne olyan könnyű és menő vékony, ha nem spórolnák el az akkut is.

    Jó, értem, hogy finoman sávos, de attól még szerintem használható.

    Abban sem értek egyet, hogy egy üzleti notebooknak képminőségre többet kéne tudnia. Egy üzleti notebooknál (legalábbis amikkel én tapasztaltam felhasználások) ott éppen tökmindegy volt, sávos-e, vagy milyen színtartományt tud, vagy milyen a betekintési szöge. Ahol ez számít, leginkább a fotók nézegetése, filmek nézése, vagy ahol ezek előkerülhetnek (FB, YT meg hasonlók). Valahogy a cégeknél, ahol jártam, nem ez volt a jellemző felhasználás.
    Egészen más egy tablet, amit írsz is, ami elsősorban tartalomfogyasztó, ráadásul erősen kép/videó tartalmakat fogyasztó eszköz. Remélem, átmegy a difi....

    Én pedig éppen a dokkolóban látom az ideális megoldást. Rendes méret, minőség, "akármekkora" fogyasztás, rendes ergonómia, a notiban meg lehet gyengébb minőségű (azért ne a leggagyibb) panel, csak fogyasszon minél kevesebbet, mert a töltés az akksiban nagy kincs.

    (#76047) Tikakukac: Teljesen logikus, amit írsz. :K A 10-órából 6-ot viszont egyáltalán nem tapasztaltam. Volt másfél évig az első IPS-em előtt egy 22"-os TN-em, és nem fáradtam le előtte hamarabb.
    A figyelem elvonást viszont tapasztaltam. +1 dolog, amire figyelni kell, hogy szembe legyél, de ezt sem tapasztaltam vállalhatatlan mértékűnek.

    A PWM világítás viszont nekem is igencsak fárasztotta a szemem. Ezért váltam meg a korábbi IPS-emtől. :K Ott nem a TN volt a fő baj, hanem a PWM. Ha feltekertem a fényerőt (PWM OFF) jó volt, csak akkor kiégette a retinám, ha épp nem tűzött a nap körülöttem.

    (#76048) lacus83: Én arról beszélek, hogy nem Trabant vs Ferrari összehasonlítás a HDD vs SSD. Van Ferrari HDD és Trabant SSD is.
    Én nem azt mondom továbbra sem, hogy rossz dolog az SSD, csak azt mondom, egyáltalán nem olyan érzés egy jól beállított és használt HDD-hez képest, mintha Trabantból Ferrariba ülnél. Legalábbis nálam ez az élmény igencsak elmaradt.
    Az 1TB otthoni átlagusernek szerintem semmi más, mint pénz kiszórása az ablakon. Azt szvsz olyanoknak gyártják, akiknek óriási adatfile-okon kell valamit ügyködniük.

    Szemüveget/kontaktlencsét nem hordok, ezt nem tudom belekalkulálni. Viszont a vibráló kijelzőktől nekem is kifolyik a szemem keményen, ezt sosem vitattam. Azzal semmi bajom nem volt, ha a T410-em paneljén kellett pár órát dolgozni jópár óra IPS-en végzett munka után (sőt, volt hogy direkt egy sokórás etap után átmentem a notira, mikor már túlzottan elgémberedtem az asztali gép előtt). A T420 más kérdés, annak a kijelzőjét nem szeretem, de nem a betekintési szöge, vagy a színei, vagy a 6 vs 8bit miatt, hanem mert túl erős a tükröződésmentes bevonata, amitől életlen, amolyan "grízes" a képe, és az viszont nekem nagyon fárasztja a szemem. A T410 amúgy lényegesen fakóbb kijelzőjén sokkal jobb volt bármit csinálni. Ugye, amiről fentebb írtam, sokra megyek a szebb színekkel, ha mégsem jó a végeredmény. Na, ez egy sz@r panel szerintem is, mivel nem alkalmas arra, hogy az ember kényelmesen elvégezze vele a dolgát a gépén. ;)

    Én egyébként nem értem, miért kéne engem meggyőzni? Én sem meggyőzni akarok másokat. Ugyanakkor mivel ez egy fórum, úgy gondolom, lehet véleményem, aminek nem feltétlen szükségszerű megegyeznie mások véleményével. Igyekszem mások, eltérő véleményét is tiszteletben tartani. :R

    Megint wall of text lett, sorry.... :B

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák