Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    válasz Yodafon #47 üzenetére

    Szerintem a végletekről megy a vita, ami soha nem vezet eredményre.

    Az én fiam 8 éves, testközelből látom, hogy mi megy, és ha ráengedik a gyerekre a digitális tartalmat különösebb kontroll nélkül, az tényleg káros. Nem feltétlenül ez a figyelemzavar fő oka, a szüleink beszámolói szerint nekünk is az aranyhal szintjét súrolta a koncentrációs kapacitásunk, alulról, de nem segít rajta, (rajtunk sem, magamon is érzem).

    Az viszont irreális, hogy kikötteted a villanyt a gyereket meg felzavarod a biciklire, ez ma már nem így működik, aktívan használják a digitális platformokat a gyerekek, és ha letiltod, digitális analfabéta lesz (igen, akkor is, ha nem tanulja meg hogy kell teamsen gif-et küldeni, ez kb. akkora lúzerség, mint amikor a bendegúz-korosztályban valaki nem tudott fütyülni). Van a gyereknek szülője, az tud irányt- példát- és korlátokat mutatni, a gyerek ahhoz fog idomulni. Úgy kell ezeket belőni, hogy a gyerek képzett és tájékozott legyen, de ne függjön rá.

    Ahol ezt betartják nálunk az osztályban a többi gyereknél, ott látszik hogy a gyerekek megtanulnak jól élni a pc-vel, tablettel, ahol meg nem, azt onnan lehet megismerni, hogy ahogy fellép a gyerek, már csörög a videóhívás, mert van olyan osztálytárs, aki folyamatosan online unatkozik és várja hogy valaki fellépjen végre, és lehessen az online multi mellett dumálni valakivel.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák