Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • qisqaqas

    senior tag

    válasz lajthabalazs #280 üzenetére

    Meg kell talalni az egyensulyt a koltsegvetesnel. Sokan mondjak ha lud legyen kover de nem mindenki huzza elo darius kincset farzsebbol. :D

    A nyakot foleg az igenyek szerint kezdd el tervezi, ezutan johet szoba a meret/gyartasi koltseg miatti optimalizalas. Egyebkent elore szolok hogy a papir origami eleg jo, de a puding probaja az eves.

    A legtobb esetben ugy mukodik a billzet hogy kodot kuld a gepnek. Alapbol ez US angolkent van nagyon sok szoftverben reprezentalva. Kvazi van egy angol billzeted, es a kapott kodokbol allitja elo az os a leutott billentyut. Igy lesz megcserelve a z es az y. Igy jelennek meg az ekezetes karakterek is. Ez a normalis modszer.

    Hallottam mar olyanrol is hogy kozvetlenul a karaktert kuldod a gepnek, de ez ha mukodik is nem bevett modszer, nem szabvanyos es eselyes hogy sokaknal elhasal.

    Shift, Alt, AltGr modositok OS szintjen ertelmezodnek, mig az fn gombok billentyuzet szintjen. Bindelhetsz ugy gombot, ha leutsz egyetlen XY billentyut akkor shift+altgr+e -t kuldjon, ami OS szinten É kent fog ertelmezodni. Legalabbis ez a gyakori :)

    Nem tudom mennyire voltam ertheto es vilagos, remelem sikerult valamit is megvalaszolni :D

    Nem jatszom mostanaban, levegot venni sem mindig erek ra. Ne csak a HoSra tervezd! Amikor osszekaparsz 10 embert mert nekik kell ilyen, es igy sem egy olcso moka az ilyen, ugye... nyilvan masik jatekhoz is hasznalnak. Erdemes inkabb ugy gondolkodni, hogy minden legyen az ember keze ugyeben. A kiosztast meg valoztathatod keypad szinten is, hardverbol. Persze ez okozhat fennakadasokat, nem standard kiosztas es/vagy szarul megirt jatek alatt igen szepeket tud alkotni az egesz. Errol tudnek meselni sokat.

    CMstorm QF TK eladó || Nem jó a keyboardod? Építs -> http://prohardver.hu/tema/igy_epitsd_a_billentyuzeted/ || Jolla!

Új hozzászólás Aktív témák