Új hozzászólás Aktív témák

  • nkmedve

    őstag

    válasz KillerKollar #10003 üzenetére

    Szerintem sem kell erőltetni a vizet ha valaki csak simán használni akarja a gépet és nem a CB rekordok döntögetése cél. A 13900K/KF problémás lehet, de egy D15-el, értelmes PL mellett szerintem megoldható, minimális teljesítményveszteséggel.

    Nálam egy viszonylag gyenge 12-es Noctua (a régebbi NH-U12S, ez még egy U12A-tól is távol van, nem hogy egy D15-től) is szépen tudja hűteni a 13700K-t 155W-os PL mellett, és így veszítek 10-15% teljesítményt (csak ott ahol minden szál dolgozik) ami számomra elhanyagolható. Érdemi throttling nincs még úgy sem, ha közben a maxra járatott 2080 alulról fűti a procit. Persze előfordul, hogy egy-egy mag pillanatnyilag belenyal a 95+ fokba, de nem különösebben zavar a dolog. Közben még viszonylag csendes is a rendszer.

    Sokat gondolkoztam egy AIO-n, a házamba beleférne egy 360 vagy 280-as Arctic, de valahogy mindig arra jutok, hogy egy ilyen rendszerrel több gond van, mint egy sima léghűtéssel (több mozgó alkatrész, esetleges szivárgási gondok), csendesebb nem nagyon lenne, és teljesítményben sem nyernék sokat.
    Ha vennék valamit akkor talán egy jobb léghűtő lenne. Ha olcsóbban be tudnám szerezni akkor egy NH-U12A már érezhetően jobb lenne (D15 nem fér be sajnos) azzal lehet már 200W-os PL-ig is el tudnék menni különösebb gond nélkül. De egyelőre még a mostani is jól teszi a dolgát, nem érzem, hogy fontos lenne cserélni.

Új hozzászólás Aktív témák