Új hozzászólás Aktív témák

  • kNG

    senior tag

    válasz keIdor #615 üzenetére

    Ez így igaz, és ráadásul relatív is...kinek mi az időtálló. Volt már több AMD platformom, és több Intel platformom is...

    Az AMD platformok fejleszthetőség szempontjából időtállóbak voltak (ugyanabba a foglalatba később megjelent processzorok is belementek)...az Intel platformok pedig teljesítmény szempontjából.

    Most az AM4 lassan dead end, talán még a 3DV Cache-s procik belemennek...az LGA1700-ba szerintem még a köv. gen bele fog menni, de nemhinném, hogy sokkal gyorsabb lenne...

    Egy platform attól időtálló, hogy olyan teljesítményre képes, ami Neked (mint felhasználónak) kielégítő. Teljesen felesleges újabbat, gyorsabbat venni, ha a régi is elég gyors.

    Nekem a Coffee Lake platform nem volt túl időtálló...4 éve nyúzom...de miért? Mert ott már kezdődött a VRM mizéria, én meg annyit tudtam, hogy Z370? Ok, akkor az elég jó lesz, aztán beletettem egy i5 8400-at, gondolva, majd fejlesztek 8700K-ra...aztán kijött a 9900K is...egyetlen gond van, gyenge a VRM-je a lapnak...szóval ha akkor már ezt tudom, és jobb lapot veszek, mostmár 9900K lenne a lapban, és vígan el lennék még vele 2-3 évig. Szóval ha ott jó döntést hozok, akkor időtálló lett volna a Coffee Lake platformom (7 év használat).

    Szerintem az Alder Lake egy időtálló platform lesz...bőven van benne erő már most is, és a DDR5 előretörésevel, fejlődésével, alacsonyabb késleltetésű modulok megjelenésével is gyorsulhat.

    És végezetül még egyszer...egy platform addig időtálló, amíg a felhasználó use case-ére elég!

    Szerk.: ez kicsit válasz lehet Walter_White kérdésere is, egyébként csak személyes vélemény/tapasztalat részemről. :)

    [ Szerkesztve ]

    MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)

Új hozzászólás Aktív témák