Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vrob

    aktív tag

    válasz Rottweiler89 #28027 üzenetére

    Első körben nézd meg Hwinfo-val mi a helyzet terhelés alatt, cpu hőfokok és PackagePower Watt szempontjából. A fórumban láthatsz rá példa képeket milyen eredményeket kapnak pl. Cinebench teszt alatt.
    Egyáltalán nem biztos, hogy rossz az alapbeállításod. Nem minden alaplap lövi túl az egekbe a procit, plusz lehet kifogtál egy szuper példányt, ami alapból nagyon keveset fogyaszt, nem melegszik, így nincs is mit állítani rajta.

    Egyébként, ha szükséges, az OCTweaker menüben, a CPU Configuration-ban tudod korlátozni a short és long duration Power Limiteket, Wattban megadva. Ez garantálja, hogy nem fog a megadottnál többet fogyasztani, nem is fog melegedni, de a teljesítmény rovására mehet.

    Teljesítmény veszteség nélkül (sőt, inkább növekszik a teljesítménye), lépésenként kitesztelheted, mennyire mehetsz le cpu feszültséggel amin még stabil.
    De ez körülményes folyamat. Alaposan tesztelni kell kis lépésenként, rá kell szánni az időt. És persze csak saját felelősségre.

    VoltageConfiguration alatt találod a CPU Load Line Calibrationt, ami fordított egy ASUS beállításához képest. Itt minél nagyobbra állítod, terhelés alatt annál kisebb a kompenzáció, alacsonyabb a feszültség, így alacsonyabb a fogyasztás is.

    A FIVRConfiguration alatt pedig a Core Voltage adaptív feszültségét tudod offsetelni mínusz prefixszel, kis lépésekkel haladva (pl. 0,02 Volt vagy 20 mV lépésekben, attól függ hogyan kell megadni)

Új hozzászólás Aktív témák