Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ScomComputer

    veterán

    válasz pigatt #3004 üzenetére

    Előtte nem árt elolvasni,hogy tisztában légy az alder lake működésével.. itt linkeltem egy jó kis leírást minden fontos dolog benne van... :K
    De a topikban is visszaolvasva rengeteg infó gyűlt már össze,és legtöbbünknek Asus lapja van.. :)
    #3005kovcsrob:
    "Látattok már olyat, hogy a hang néha elkezd recsegni."...látni még nem láttam ilyet,de már hallottam... :P
    Olvastam róla,milyen lap,milyen hangkártya,fw update megoldja... :)

    [ Szerkesztve ]

  • pigatt

    őstag

    válasz pigatt #3004 üzenetére

    Első benyomások eléggé kínlódósak! Próbáltam beállítani dolgokat de, végül is csak egy XMP-t állítottam, meg hogy biztosan gear 1-ben menjen aztán kész. Nem akartam újra rakni a Windowst, de Superposition alatt olyan lag-ok voltak, hogy elképesztő, ami sajnos nV driver újratelepítése után is maradt. Gondoltam, ok nem úszom meg a dolgot, de akkor már Win 11-et rakok fel, úgy is a legelején kipróbáltam akkor nagyon nem tetszett, de hátha javítottak rajta.

    Hát elég sok kényelmi és rendszerezési funkció hiányzik belőle még mindig! Amitől például totál a falra mászok, a háttérváltási effekt valami borzalom. Win Vista óta "diavetítő" háttereket használok és a váltásnál Win11 alatt mindenféle artifact-ok villannak fel egy pillanatra (2080Ti-vel is ilyen volt megjelenéskor, nem kártya hiba).

    Na mindegy, ami még bosszant, hogy a 9900k-val és M11A-val belőtt RAM beállításom az leves, ami TM5 extreme1 stabil beállítás volt azzal most 10 percen belül rotyognak a hibák, pedig bíztam benne, hogy megúszom ezt a kört. :)

    XMP-vel meg borzalom, milyen értékek jönnek ki RAM kezelést tekintve! Ok, hogy a nagy L3 cache miatt elvileg nem számít az alacsony idősítés, de ami 40ms körül volt az most 65-70.

    ScomComputer: Elolvastam a linket, sok hasznos dolog van benne, de teljesen DDR5-re van kihegyezve, majd bújom tovább/újra. :)

    [ Szerkesztve ]

    i9 / 4080 / 32"

Új hozzászólás Aktív témák