Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz DroiDMester #32462 üzenetére

    és vrob.

    Ehh, nagyon rosszul jöttek át a képek nektek sajnos, meg amit írtam is. Alapvetően teljesen nyitott a gépház, nincs oldallap. Az elő és hátlap csak distroplate, de teljesen nyitott az egész. Alul is van 3cm rés az asztal és a rad között (több mint elég levegő megy 4 oldalra, egy gram visszaáramló levegő nem érződik). Ez dual loop, 2 külön szivattyúval.

    Az alsó radiátor a GPU rad, a vertikális a CPU. A GPU radiátor valóban "virsli" 30mm-es, viszont nem egy teszt mutatta, hogy megeszi akármelyik más márka 48mm-es rad-ját a HardwareLabs 240 GTS. De lényegtelen, mert a problmám nem is GPU-val van, azt még load alatt is megfogom 60C alatt.
    A CPU rad egy 240-es 54mm-es Black Ice Nemesis GTX ami teljesítményben megegyezik az EK 360-as radjával. Valóban lehetne 360-as, de biztosan nem itt van a kb 10C különbség oka. De lehet beszerelek addig egy watertemp mérőt amíg beállítom az OC-t, legalább legyen infóm, mert ha valóban kevés a radiátor, akkor a víz hőm magas kell legyen, ha viszont megfelelő a víz hőm. akkor nem a rad-al lesz a gond.

    A gépház egyedileg lett tervezve, CNC-vel vágva minden plexiből, airflow szempontjából is bőven jobb mint akármelyik általad említett "normális" SFF gépház. Ahogy mondtam, teljesen nyitott az egész, nem tud a hő megragadni és bőven van helye távozni.

    Sajnos teljesen elfelejtettem a normális OC lépéseket, próbáltam követni az alábbi leírást, el is jutottam a korábban írt beállításokig, de finomhangolni már nem tudom, valamint nem akarok TVB-t. Alapból már az nehézséget okoz, hogy mivel nem die sense a lap, így csak tippelni tudom a DC_LL-t. Elvileg ASUS lapnál a LLC4 0.98mhom ezért 1.02-1.03 jó lehet. De korábban a 13900K-mat LLC6-al csináltam. Sok az infó, eszembejutnak elejtve a dolgok, de nem tiszta így nem bírok megindulni egy "jó" úton.
    Amúgy még le is nyelném ezt a 93-95C-t, mivel amikkel játszom, egyik sem viszi fel 60C felé a CPU-t, de stabil OC-t szeretnék beállítani mert stockon nagyon visszavesz ezzel az x50-el. :R

    [ Szerkesztve ]

    never say never

Új hozzászólás Aktív témák