Új hozzászólás Aktív témák

  • lipi67

    veterán

    válasz darál0w #25989 üzenetére

    VTT tuningfüggő.:)
    Alapon 1,2V, de ezt a ref-fel kompenzálhatod. Ha nem állítod a ref. értéket, magasabb VTT kell. Egy 21xx -nak meglepő de..nálam 1,4V kellett 4GHz-hez, 67%-os ref-fel (procinként változik a ref, 45-nél célszerübb már 63%. tehát 1,2V VTT-hez kb 0,76-os ref tartozik alapon. Ha nő a feszültség (tuning) emeled a VTT-t is (ez nagyban csökkentheti a proci fesz emelését.) Viszont ha ref értéket beállítod (eltalálod helyesen), akkor e VTT nagyságát is csökkentheted a ref helyes beállításával.

    pl: x procinak y MHz-hez kell 1,3V ha nem piszkálsz semmit (1,2V VTT és 0,76 ref.)
    Viszont ha a VTT-t 1,24-re rakod, és a ref érték változatlan akkor elég lehet 1,2875V
    de.. ha a ref értéket is belövöd, akkor a VTT is lehet, hogy elég 1,22V-on.

    MCH meg ahogy írtad.

    (#25990) Gyuri27 : Nem a reaper erős neki, hanem a lap olcsó (és kva jó). Az mch-t terheled vele nagyomn mert még fesz is kell neki bőven. Ha emeled az MCH-t, vinnie kell. Viszont..Mivel leszívja a procitól..elképzelhető, hogy a procinak is kell kicsit több fesz..
    Én ezért próbálnék alacsony feszed tuningramot, könnyebb vele a procit is húzni. A Team átka pont ez volt. 2x1 még ok a tuninghoz, de 4x1 -gyel nem tudsz mit kezdeni mert ha hajtod akkor a gyári feszt meg kell, hogy kapja, ami 2,35-2,45V egy 1200-as modulnál. 4 Ilyen memória mellett meg kell a fesz az MCH-nak.
    Ilyen ez a popsuakma..Valamit valamiért.

    Én is szívok..Valami nem enged 4GHz-re, mindentől függetlenül..(feszek..)

    [ Szerkesztve ]

    Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"

Új hozzászólás Aktív témák