Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz bwin.party #15014 üzenetére

    A borítékos részt nem értem. Ha be vagy jelentve és annyit fizetnek, amennyi a szerződésben van, ami után adózól és járulékot vonnak, akkor teljesen lényegtelen, hogy utalják vagy készpénzben adják.
    A kavarásra, hogy néha kp-ban fizették, arra tippelnék, hogy esetleg olyan tartozásaik vannak, ami miatt a cég számláját inkasszózákk, levonják róla a tartozást. S esetleg emiatt készpénzeznek, mert ahhoz a bank nem fér hozzá.

    Gondolom nem csak a fecnit kaptál, mint szerződés, hanem mintha munkaviszonyba álláskor hivatalos leveleket is kellene kapj róla, hogy elkezdte a cég fizetni a járulékokat, hogy bejelentett. Ha nincs még ügyfélkapus azonosítód, nem ártana csinálni, mert ott bármikor ellenőrizhető, hogy feketén dolgozol -e, bár ez szerintem eléggé észrevehető a megfelelő hivatalos papírok hiányából is.

    A felmondási időnél nem mindegy, hogy te mondasz fel vagy a munkahelyed rúg ki és attól is függ, hogy mi van a szerződésben. Ha te mondasz fel, akkor akár a teljes felmondási időre is kötelezhet munkára.
    Ha ők rúgtak ki, akkor legalább a felmondási idő felére kötelező felmenteniük a munkavégzés alól. Ha jól értem az utóbbi történt.

    Ja és, ha a szerződésben nem az van hogy 30 napos a felmondási idő és az egészére jár a felmentés, akkor nem jár. Itt lehet el vagy tévedve. Nem osztanak csak úgy ingyen pénzt 4-5 hónap munkaviszony után.

    Ezen kívül az sem mindegy, hogy szabadnapod marad-e még. Határozott idejű szerződésnél, ha nem veszed ki, akkor eveszik, bár felmondás esetén lehet ez máshogy van. Határozatlan idejű szerződés esetén, ha nem veszed ki, akkor elvileg ki kéne fizessék.

    Pár link, ami talán nem teljesen haszontalan: [felmondásról], [szabadság kalkulátor], felmondás és szabadság [link]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák