Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    A német felmondási idő kapcsán én csak az ottani kollégákkal való beszélgetést tudom felidézni:
    - szakszervezet! Be kell lépni a szakszervezetbe. Kelet-európaiak ezt nem értik, és nem lépnek be, aztán meg csak pislognak, hogy miért kevesebb a fizetés és miért bánnak velük kutyául.
    - meséltek egy srácról, aki a német cégnél hónapokig nem csinált semmi hasznosat, sőt mások munkájába szólt folyton bele. S az ottani rendszer miatt nem tudta simán kirúgni a munkáltató. Azt mesélték, hogy ott, ha valakitől meg akarnak szabadulni, inkább ajánlanak neki plusz pénzt, csak menjen el önként (gondolom közös megegyezéssel).

    Nem alkalmazottként, hanem német cég alatti alvállalkozó cég alkalmazottjaként érdekes élmény volt, amikor átszervezések miatt a cégünk szerződését nem hosszabbították és ezt talán 3 héttel előtte már közölték. Mi persze ugyanúgy folytattuk a munkát, csináltuk a soron következő fejlesztéseket és fixeket, szinte teljesen a végéig. Teljesen le voltak nyűgözve, hogy a szerződés végének ismeretében mi még dolgozunk. Egyedüli nehézség az volt, hogy a munkát átvevő egyiptomi csapat nem annyira fogadott el információkat, oktatást az átadáshoz. Nameg az, hogy délutánonként nem volt internet az irodájukban :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák